Mornar protiv Holanđana prekida seriju poraza

Foto: KK Mornar/Media Pro

Nakon četiri vezana poraza u ABA ligi i dva na evropskoj sceni, košarkaši Mornara imaju lijepu priliku da sjutra – tek 20. oktobra, upišu prvu pobjedu u ovoj sezoni.

U drugom kolu FIBA Europa kupa, Barani se sastaju sa holandskim Leidenom, a meč dvorani „Topolica” počinje u 19 časova.

Leiden je 1. kolu u svojoj dvoran poražen od grčkog Iraklisa 71:63, dok je Mornar Barsko Zlato izgubilo u Istanbulu od domaćeg Bahčešehira – 75:68.

„Ovo je lijepa prilika da pred svojim navijačima prekinemo seriju poraza, ali neće biti lako. Holanđani forsiraju atipičnu košarku, sa dosta slobode u igri. Dobar su tim, što su potvrdili i pobjedom u prvom kolu protiv Grka. U njihovim redovima ima nekoliko Litvanaca, jedan Amerikanac i visoki Danac i uz holandske igrače, to je skladna cjelina”, kaže plej Barana Nemanja Gordić.

Upravo je poraz od Bahčešehira bio najava boljih dana, iako je za vikend stigao poraz od FMP-a

“Naše igre u Istanbulu i Beogradu protiv FMP-a, u većem dijelu tih mečeva, govore da stvari polako dolaze na svoje, da smo na dobrom putu da se stabilizujemo i da će Mornar krenuti da pobjeđuje”, dodao je Gordić.

Ekipu će sa klupe i protiv Leidena predvoditi mladi trener Vaso Milović, umjesto šefa stručnog štaba Mihaila Pavićevića, koji se još oporavlja od bolesti nakon što je pred meč sa FMP-om ostao izolovan u hotelskoj sobi zbog visoke temperature i kašlja.

Centar Vil Mozli trebalo bi da debituje za Mornar Barsko zlato u nedjelju, u „Topolici”, protiv Crvene zvezde u petom kolu AdmiralBet ABA lige.

 Foto: KK Mornar/Media Pro

Lovćen i Budvanska rivijera Budva maksimalni nakon četiri kola

Navijači odlučili: Teren Dinama nosiće ime Cica Kranjčara