CG fudbalerke vjeruju da mogu do pobjede protiv Azerbejdžana

Foto: Nsbih.com

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra u Podgorici, u kampu FSCG (14 sati), protiv Azerbejdžana u trećem kolu E grupe kvalifikacija za Mundijal.

„Očekivanja su velika poslije pobjede nad Bosnom. Taj trijumf je za sve nas bio veliki vjetar u leđa. Zbog toga ćemo pokušati da pobijedimo i Azerbejdžan i osvojimo nove bodove“, kaže Armisa Kuč, koja je postigla dva gola u duelu sa BiH u pobjedi 3:2.

„Nadam se da ću nastaviti niz i postići nove golove. Na kraju, ne moram ni da se upišem u strijelce, može to da uradi bilo koja djevojka. Važno je samo da na kraju dođemo do pobjede.“

U pobjedu vjeruje, sigurno, i selektor Mirko Marić, ali je, očekivano, i oprezan…

“Mi smo i dalje ona selekcija koja je u kvalifikacije krenula iz posljednjeg šešira. Ni u jednom momentu ne možemo da pomislimo pomisliti da smo u Bosni napravili nešto veliko i da možemo da se opustimo protiva Azerbejdžana”, ističe Marić.

Iako su godinama uglavnom gubile, često i zbog nedostatka sreće, crnogorske fudbalerke svaki meč su odigrale srcem, borbeno, nisu gubile nadu da će se situacija promijeniti…

“Niko ne smije da ima veću želju od nas”, kazao je Marić.

„Atmosfera u ekipi je fenomenalna. Spremne smo za predstojeću utakmicu i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat“, naglasila je Armisa Kuč.

Meč sa Azerbejdžanom, koji je na startu izgubio od Danske i Rusije, favorita grupe, prilika je da navijači podrže djevojke na putu ka drugoj pobjedi.

“Baš je lijepo biti u ženskom fudbalu ovih dana, poslije dobrih rezultata. Nadam se da će to privući malo više publike, a da ćemo mi uspjeti da im se odužimo zalaganjem i požrtvovanjem, a nadam se i pobjedom“, zaključio je selektor Marić.

Nakon dva kola u grupi E, Danska i Rusija imaju po šest bodova, Crna Gora tri, Bosna i Hercegovina i Malta po jedan, a Azerbejdžan je bez bodova.

Foto: Nsbih.com

Evropske federacije prijete izlaskom iz FIFA

Kik boks: Miroslav Vujović u polufinalu Svjetskog prvenstva, Dacić izgubio na poene