Derbi u Podgorici: “Vučice” spremne za banjalučke Orlove

Foto: žkk budućnost bemaks

Košarkašice Budućnost Bemaxa sjutra će od 17,30 sati ugostiti Orlove u derbiju 5. kola WABA lige.

Crnogorski šampion i viceprvak regionalne lige, će protiv aktuelnog osvajača duple krune u Bosni i Hercegovini pokušati da zadrži maksimalan skor, a s obzirom da tim iz Banjaluke ima pobjede protiv Vojvodine i Triglava, upravo ova dva tima odlučivaće o pobjedniku prve faze.

“U goste nam dolazi ekipa Orlova, koja je jako iskusna, jer godinama igra u gotovo nepromijenjenom sastavu i uigrana su ekipa jer im četiri-pet igračica u kontinuitetu igra zajedno. Ne igraju sa puno igračica, uglavnom je to neka skraćena rotacija, što donosi veliku potrošnju, ali i sa druge strane to im donosi sigurnost u napadu. Poznajemo ih dosta dobro, odradili smo kao i uvijek skauting, ali vjerujem da će utakmica zavisiti od nas. Godine su nam možda hendikep, zbog neiskustva, ali svakako da imamo veću rotaciju i tu je naša prednost zbog energije i inteziteta – rekao je trener “vučica” Vladan Radović, na konferenciji za novinare.

“Plave” derbi dočekuju oslabljene izostankom Savković, Vučković i Drobnjak. “U problemima smo zbog izostanka Savković, Vučković i Drobnjak, koja će biti u sastavu, ali je daleko od one prave forme, jer je dugo bila van trenažnog procesa. Naravno, to ne smije biti alibi. Očekujem dosta trčanja, energije, tranzicije i ubijeđen sam da ako budemo na nivou da će doći i rezultat“, dodao je Radović.

Jovana Marković, centar “,plavih“, i reprezentativka Bosne i Hercegovine, odlično zna vrline i mane protivnika. “Orlovi su uspješno krenuli u sezoni na oba fronta, tako da su u dobrom ritmu. Imaju skraćenu rotaciju, ali sa druge strane veoma su neugodne, a često nametnu svoj ritam koji protivniku ne odgovara. Trenirale smo dobro, spremne dočekujemo ovaj meč, fokusirane smo na sebe i vjerujem da možemo opravdati ulogu favorita. Znamo da neće biti lako, moramo biti oprezne i sigurno da ćemo dati maksimum. Uz maksimalnu angažovanost ne bi trebalo da imamo problema”, objasnila je Marković. Mlada Ksenija Šćepanović čekaće svoju šansu da opravda povjerenje i pokaže potencijal. “Orlovi su iskusna ekipa, očekujem zanimljivu utakmicu. Tim iz Banjaluke ima nekoliko iskusnih igračica, tako da smo vrlo oprezne. Ali, moramo biti strpljive u napadu, a uz veliku agresivnost u odbrani vjerujem da možemo do pobjede koja bi nam mnogo značila”, rekla je Šćepanović.

Ljorente pojačao Eibar

Ovacije za Nikolića u “Morači”