Džikić: Mnogo važna pobjeda, bila je teška utakmica, vadili smo se iz minusa

Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli je 29 minuta jurila minus protiv Valensije i pretekla je 22,2 sekunde prije kraja, košem Džastina Kobsa za konačnih 71:70.

Velika pobjeda Budućnosti – sedma utakmica u sezoni, šesta pobjeda, ali ubjedljivo najteža od svih.

„Ovo je bila utakmica na jedan posjed, mogao je i protivnik da pobijedi, ali smo imali sreće na kraju. Valensija je veoma dobar tim, fascinira kvalitet njihovih igrača. Nedostaje im nekoliko košarkaša, a i Dubljević i Prepelič su se tek vratili. Imaju dubinu, širinu, igrače koji imaju kvalitet da sami pobijede protivnika. Igraju u visokom ritmu, nisu bez razloga projektovani među tri-četiri najveća kandidata za finale”, kazao je Aleksandar Džikić.

Srpski strateg je bio zadovoljan odbranom u posljednjoj dionici.

„Zadržali smo Valensiju na 11 poena u posljednjoj četvrtini, limitirali broj izgubljenih lopti i uspostavili kontrolu skoka”, napomenuo je Džikić.

Bojan Dubljević se vratio na teren nakon pauze i stvorio velike muke svom bivšem klubu.

„Nije bezveze Dubljević postao to što jeste. Jako je teško igrati protiv njega, to govori i broj faulova Barovića, Nikolića, Jagodić-Kuridže i Vajlija”.

Tako je američki tandem bekova riješio još jednu utakmicu, iako su tokom meča najviše vukli Edin Atić i Vladimir Micov.


„Svaki tim ima nosioce, igrače koji odlučuju, koji mogu da natjeraju odbranu na posebnu pažnju. Naravno da njih dvojica privlače najviše energije protivničkih odbrana, vremenom ćemo nalaziti način da to koristimo. Imamo rezerve u organizaciji, u napadačkom ‘targetiranju’. Sve će to biti bolje. Još smo u ranoj fazi sezone. Ova pobjeda nam je mnogo važna, jer je bila teška utakmica, vadili smo se iz minusa”.


Budućnost u derbiju 6. kola Admiralbet ABA lige u nedjelju čeka Mornar, koji je još bez pobjede u regionalnom takmičenju.


„Biće to ekstremno teška utakmica za nas. Mi smo potrošeni fizički i emotivno, a oni nemaju šta da izgube. Mislim da taj start ne odgovara kvalitetu te ekipe, potpuno sam svjestan toga i vidjećete koliko Mornar može”, zaključio je Džikić.

Foto: KK Budućnost Voli

Milović: Akcenat je bio na odbrani; Gordić: Naš najbolji meč

Budućnost srušila Valensiju: Pogledajte odlučujuće detalje iz “Morače” VIDEO