Džikić nakon velike Virtusa: Pobijedili smo, to je iznenađenje za sve, pa i za mene

Foto: ABA liga

Košarkaši Budućnosti su u “Morači” ostvarili sjajnu pobjedu nad Virtusom 86:82 – a nakon meča trener Aleksandar Džikić bio je sve samo ne euforičan.

„Pobijedili smo, to je iznenađenje za sve, uključujući i mene. Virtus je super tim, od prvog do posljednjeg igrača, sa legendarnim trenerom. Znamo njihove ambicije ove sezone, znamo da imaju visinu, agresivnost, talenat, snagu, iskustvo, igrače koji rješavaju utakmice. Najveći plus za nas je da smo bili uopšte u poziciji da se takmičimo sa njima”, rekao je Džikić.

Da li vam je sada lakše da igrate poslije ovakve pobjede?

„Ništa nije lakše, ista stvar. Idemo dalje, mnogo je bolje što pobijedili nego da smo izgubili. Prazni smo emotivno, fizički i psihološki, a grozan je period ispred nas. Igramo u nedjelju u Beogradu, pa u utorak, subotu, pa opet u Beogradu, i onda nas čeka FIBA prozor, u kojem ostajemo bez sedam-osam igrača. To su činjenice”.

Koliko su vam navijači pomogli?

„Svih 114 posjetilaca je dalo svoj doprinos”, uz osmjeh je rekao Džikić, pa nastavio:

„Nismo mali, mnogo je bolje kad ima publike da pomogne, da nosi tim. Mnogo je teže kad je dvorana prazna, daj bože da se ova budalaština završi u dogledno vrijeme”, zaključio je Džikić.

Foto: ABA liga

Pavićević: Teško je prekinuti i pobjedničku i gubitničku seriju

Ivan Vuković nakon pobjede Budućnosti: Evropski velikani nastavljaju da padaju u ‘Morači’