Borac u “Morači”, Žakelj: Vjerujem u pobjedu u našoj dvorani

foto: aba liga

Nakon poraza u prošlom kolu od Krke, košarkaši SC Derbija žele da se vrate na pobjednički kolosjek u AdmiralBet ABA ligi – “studenti” sjutra (20 h) dočekuju Borac iz Čačka u 7. kolu regionalnog takmičenja.

“Opet igramo u našoj dvorani, pa se nadam da ćemo pokazati energiju koja nam je potrebna. Znamo ko je Borac, imaju vrlo vrlo iskusnu ekipu, traže pobjedu, tako da sigurno nas čeka zahtjevna utakmica – i fizički i psihički. Imaju dobre visoke igrače, dobre šutere. Moramo da igramo jaku odbranu, a u napadu pametno i nadamo se da ćemo pobijediti u našoj dvorani”, kazao je trener SC Derbija, Andrej Žakelj.

“Studenti” su bez poraza na domaćem terenu u regionalnom takmičenju.

“Igramo protiv Borca koji je izgubio posljednja dva meča, imaju pobjedu manje nego mi. Dosta iskusna ekipa, imaju dosta dobrih šutera. Mi se nalazimo u dobroj formi, odigrali smo nešto slabije protiv Krke, ali nadam se da sa pravom borbom i energijom možemo doći do pobjede”, dodao je igrač SC Derbija, Boris Tišma.

Borac u Podgoricu dolazi nakon dva uzastopna poraza u AdmiralBet ABA ligi – izgubili su od Zadra u gostima, potom od Partizana u Čačku.

“Još ljetos, tokom pripremnog perioda, rekao sam da će SC Derbi biti jedno od prijatnijih iznenađenja. A dovođenjem odličnog plejmejkera Vinjalesa pokazao je koliko je kvalitetan i ozbiljan tim. Utakmica koju smo igrali ovog ljeta u Čačku ne može da bude mjerilo. Igraju sve bolje i bolje. Riječ je o ekipi koja je spoj mladosti i iskustva. U svom rosteru ima dosta mladih i talentovanih igrača, ali i iskusne košarkaše, tako da je napravljen dobar balans. Po mom mišljenju, do sada su napravili dobre rezultate. Očekuje nas izuzetno zahtjevna utakmica, protiv odličnog protivnika, u to nema sumnje. Poslije dva poraza moramo da pokažemo reakciju. Potrebno je da budemo maksimalno koncentrisani i fizički spremni da odigramo jednu dobru utakmicu“, oprezan je trener Borca, Marko Marinović.

Košarkaš Borca, Ivan Marinković u Primorskoj iz Kopra sarađivao sa sadašnjim trenerom SC Derbija.

“Sve prethodne duele ostavljamo iza sebe i okrećemo se narednom rivalu, ekipi SC Derbija. Dobro se pripremamo, tako da vjerujem da nema puno nepoznanica među timovima. Idemo u Podgoricu da probamo da pobijedimo, nema tu mnogo filozofije. Poznajem nekoliko igrača SC Derbija, kao i trenera, sa kojim sam sarađivao u Kopru, tako da znam njegov sistem rada. Riječ je o kvalitetnoj ekipi, koja svakako ima neke svoje ambicije. Ali kao što sam već rekao, mi u Podgoricu idemo sa željom da slavimo”, poručio je Marinković.

foto: aba liga

U nedjelju počinje Kup Crne Gore za vaterpoliste

PG maraton: Prijavljeni atletičari iz 26 država