Miloš Đurišić za Sportski.me: Cilj je da se vratimo u elitno društvo

Foto: KK Pljevlja/Saša Janković

Košarkaški klub Pljevlja na perfektan način je otvorio sezonu u Prvoj B ligi Crne Gore.

Pljevljaci su nakon tri kola uz Podgoricu II i Zetu bez poraza, a u prethodnom kolu ostvarili su najubjedljiviju pobjedu protiv gradskog rivala Rudara (106:63).

Trener Miloš Đurišić ne krije da je zadovoljan startom sezone…

“Otvorili smo dobru sezonu, tri pobjede su iza nas. Zadovoljan sam, iako imamo još dosta prostora za napredak. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu”, rekao je Đurišić za Sportski.me.

Mladi stručnjak je otkrio i primarni cilj u tekućoj sezoni.

“Ambicije su da se vratimo u najkvalitetnije domaće košarkaško takmičenje”, nedvosmislen je Đurišić.

Za takav epilog će biti potrebno da se poklopi dosta toga. Zato su u Pljevljima strpljivo birali, selektirali tim – koji već opravdava očekivanja…

“Formirali smo tim u skladu sa mogućnostima i mislim da smo napravili dobar izbor i da trenutno pravimo dobar posao na terenu. Momci rade dobro, ispunjavaju sve zahtjeve i sa te strane nemam zamjerki”, rekao je Đurišić.

Foto: KK Pljevlja/Saša Janković

U Pljevlja su stigla dvojica Amerikanaca – plejmejker Malik Grant igrao u Kumanovu, te centar Naman Paul koji je prošle sezone bio u Jeremeniji. Period adaptacije na novu sredinu je prošao dobro, kaže Đurišić.

“Zadovoljan sam. Dobro su se uklopili u naš sistem rada. Uz dobar rad, mislim da će i oni, a i ostatak ekipe biti sve bolji, kako individualno, tako i kao tim”.

Osim Rudara – Pljevlja su na startu slavili protiv Sutomora (72:58), zatim je upisan trijumf protiv nikšićkog OKK Montenegra (82:63).

“Lavovi” protiv Švajcarske u prvom meču na turniru u Tunisu

U nedjelju počinje Kup Crne Gore za vaterpoliste