Dečić “pod Goricom”, Nedović: Imamo i plan B

Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Budućnost i Dečić igraju sjutra pod Goricom (17 h) derbi 14. kola Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige.

Domaći su oslabljeni – Vladan Adžić i Miomir Đuričković imaju kartone, Miloš Dragojević i Igor Ivanović su pod velikim znakom pitanja, dok su odavno povrijeđeni Bogdan Milić i Igor Ćuković.

Podgoričani su, ipak, favoriti protiv Tuzana, jer su u seriji od šest pobjede i igraju sve bolje…

„Vidjećemo još kakav će da bude sastav i kakvu ćemo širinu rostera da imamo, ali tokom nedjelje smo nametnuli neke stvari kako treba da igramo. Naravno, uticaće dosta faktora, ali nećemo biti nepsremni. Bićemo spremni, što bi se trenerski reklo sa A i B planom i pokušaćemo da slavimo“, kazao je trener Budućnosti Aleksandar Nedović.

Dečić ima samo jednu pobjedu na posljednjih devet prvenstvenih utakmica, a opet – ima samo pet bodova manje od Budućnosti.

„Svjesni smo da Dečić nije startovao najsjajnije, mislim da u ovom trenutku nije ostvario planirane ambicije i došao do igre kakvu su željeli svi u klubu, a zbog toga su i mijenjali trenera“, kaže Nedović i ističe:

„Međutim, to je ekipa sa velikim individualnim kvalitetom koji je teško braniti. Zato moramo da budemo energetski jako dobri kako bismo neutralisani njihove individualne stvari koje su za naše prilike na visokom nivou, a u isto vrijeme naše dobre stvari treba da isplivaju na površinu“.

Podgoričani su, ipak, sakupili dovoljno samopouzdanja…

„Igrači se ponašaju odlično, nalazimo se u dobrom naletu, imamo odličnu seriju i atmosferu, igramo na svom terenu, tako da ćemo uraditi sve da na pauzu odemo sa pobjedom“.

Do skora to nije djelovalo tako, ali publika je u posljednjih mjesec i nešto više veoma bitan faktor…

“Da budem iskren, navijači nas iznenađuju iz kola u kolo. Na “DG areni” je prošle nedjelje napravljen sjajan ambijent, osjećaj akustičnosti je bio fenomenalan. Pri rezultatu 1:0 za Podgoricu, navijači su nam dali krila i elan. Ponavljam se iz subote u subotu, ali od kada su se vratili daju nam energiju, sinergija između njih stručnog štaba i igrača postoji i to daje rezultate. Pozivamo sve navijače Budućnosti da protiv Dečića budu naš 12. igrač“, zaključio je Nedović.

 Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Podgorica odnijela bodove sa “Trešnjice”: Zeta još čeka na prvu pobjedu

Pavićević: Vjerujem da možemo da pobijedimo Igokeu VIDEO