Igokea u “Topolici”: Pobjeda obaveza za Mornar

Foto: Fiba.basketball

Šest kola Mornar čeka na pobjedu u novoj sezoni Admiralbet ABA lie.

Barani večeras od 21 sat dočekuju Igokeu u “Topolici” – posmatraćujući tabelu, stanje je nimalo prijatno, traži se izlaz iz teške situacije, zato je pobjeda protiv ekipe iz Laktaša obaveza za tim Mihaila Pavićevića.

– Moramo da budemo fokusirani 40 minuta, da pokušamo da “uhvatimo” pobjedu i krenemo uzlaznom putanjom. Neće biti lako, jer nam u goste dolazi iskusna i kvalitetna ekipa, koja godinama radi sjajne stvari u ABA ligi, prije svega zahvaljujući treneru Draganu Bajiću. Ali, neke igre i neki periodi iz prethodnih mečeva daju nam za pravo da vjerujemo da možemo da igramo bolje nego na startu. Vidi se da napredujemo, ali to moramo da naplatimo rezultatima – rekao je trener Mihailo Pavićević.

Mornar je u srijedu poražen od Bahčešehira u FIBA Evropa kupu, iako je protiv jednog od najjačih timova u tom takmičenju bio u igri do posljednjih pet minuta.

– Žao mi je igrača, rade odlično na treninzima, na utakmicama daju sve od sebe… Prave se greške, još treba sve da legne. Imali smo neke neočekivane poraze, ušla je zatim nervoza, pojavi se nesigurnost, pa problem sa samopouzdanjem. Igramo u grču, ali se nadam da će kada dođu pobjede, valjda će to brzo, ekipa da se oslobodi – kazao je Pavićević.

Igokea nakon šest kola ima po tri trijumfa i poraza.

– Nakon poraza od Cedevita Olimpije smo pokušali da uradimo analizu i da ukažem igračima gdje su bili loši. Sada gostujemo Mornaru čiji rezultati nisu očekivani gledajući kvalitet tog tima. Respektujem rad kolege Pavićevića i tih igrača i sigurno da u Baru moramo da damo maksimum, da budemo skoncentrisani ako želimo da ostvarimo pobjedu – istakao je trener Dragan Bajić.

Foto: Fiba.basketball

“Komuna” časopis posvećen crnogorskom olimpizmu

Budućnost gostuje Megi, Rid: Energija kao protiv Virtusa