Piksi pred meč odluke sa Portugalom: Pucaćemo iz svih oružja

foto: fss.rs

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković objavio je danas spisak igrača za odlučujući meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Portugala.

Srbija će prvo u četvrtak, 11. novembra, ugostiti Katar u prijateljskoj utakmici, a tri dana kasnije će gostovati Portugalu u Lisabonu.

“Orlovi” su prva na tabeli Grupe A kvalifikacija za SP sa 17 bodova i imaju jedan više od Portugala koji ima meč manje.

Portugalci prethodno gostuju Republici Irskoj u Dablinu (četvrtak).

Ako Portugalci pobijede Irsku, onda će Srbija morati da slavi u Lisabonu da bi se direktno plasirala na SP.

Drugo mjesto donosi plej-of.

“Ovo finale smo čekali, pucaćemo iz svih oružja. Pretpostavljamo da će nam biti potrebna pobjeda, iako oni igraju sa Ircima u Dablinu. Da sačekamo i taj rezultat… Daćemo sve od sebe, predstavićemo Srbiju na najbolji mogući način”, rekao je Stojković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Na pitanje da li bi eventualni plasman na SP bio njegov najveći trenerski uspjeh, Stojković je odgovorio:

foto: fss.rs

“Kakav eventualni plasman? Moramo da odemo u Katar. Uspjeh da, ali najveći ne. Tek nas očekuje nešto veliko”.

Stojković je naveo da je kao selektor postavio cilj da se nacionalni tim plasira na Mundijal.

“I ako se ne ode, to nije nikakva tragedija, u sportu ne postoje tragedije. U Portugalu ćemo odigrati moderan, hrabar fudbal, u to nemojte da imate dilemu. Da li ćemo pobijediti, izgubiti ili odigrati neriješeno, stvarno ne znam, ali da će Srbija biti prava – biće sigurno. I da prođemo, nećemo tu da se zaustavimo. Mene interesuju mnogo veće stvari od plasmana na SP”, rekao je Stojković.

Na njegovom spisku su: Golmani: Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Mile Svilar, Vanja Marinković-Savić; Odbrana: Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Stefan Mitrović, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Nikola Milenković; Vezni red: Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, Marko Grujić, Uroš Račić, Nemanja Radonjić, Darko Lazović, Andrija Živković, Filip Kostić, Filip Mladenović, Mihailo Ristić, Sergej Milinković-Savić, Filip Djuričić, Dušan Tadić; Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović.

Ambasador Holandije posjetio Fudbalski savez Crne Gore

“Komuna” časopis posvećen crnogorskom olimpizmu