Crnogorska delegacija posjetila Luksemburg

Foto: FSCG

Delegacija Centra za edukaciju trenera FSCG, koju su činili direktor dr Niko Raičković, sekretar i edukator Boris Ljutica i Grassroots menadžer FSCG Amil Gerina, boravila je od 3. do 5. novembra u Luksemburgu, na seminaru edukacije i usavršavanja edukatora trenera Grassrootsa i Uefa C licence, u organizaciji Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

Seminar se odnosio  na elaboraciju sadašnjeg sistema edukacije Grassroots trenera, uvođenja Grassroots licence, implementiranje UEFA C licence u piramidu edukacije CET FSCG, koja će stupiti na snagu u prvoj polovini 2022. godine, po novom modelu na bazi učenja koji se realizuje i koji će se primjenjivati u edukaciji trenera na svim nivoima za sticanje nacionalnih i UEFA licenci, u centrima za edukaciju trenera matičnih saveza.

Najznačajnija tema seminara odnosila se na aplikaciju nove Uefa C licence, realizaciju seminara nove UEFA licence u piramidi edukacije, regulisanje statusa edukatora u nacionalnim savezima i tendencija da budu trajno povezani sa savezom, kao i njihovo regrutovanje i usavršavanje kroz UEFA SHARE seminare i Nacionalne kurseve za edukaciju.

Rad seminara bio je koncipiran na konstantnoj interakciji i u radionicama zemalja učesnica, a crnogorska delegacija je imala značajno i odlično ocijenjeno učešće tokom seminara od UEFA mentora Džejmija Hučra i Lesa Hauija iz Engleske i Stjuarta Griva iz Škotske, u svim aktivnostima, posebno u dijelu prezentacije rada, kako na teorijskoj, tako i na praktičnoj osnovi.

Na seminaru su, osim učesnika iz zemlje domaćina i Crne Gore, učestvovale i delegacije fudbalskih saveza iz Islanda, Jermenije, Malte i Albanije.

Foto: FSCG

Svečano otvoreno EP u kik boksu u Budvi: Učestvuje 1425 boraca iz 39 država

Jadran ubjedljiv protiv Budvanske rivijere, 4 gola Radovića