Budućnost u Veneciji, Džikić i Vajli: Prilika za brejk

Foto: eurocupbasketball

Nakon jučerašnjeg poraza od Mege u AdmiralBet ABA ligi, košarkaši Budućnost Volija otputovali su za Italiju, gdje sjutra (20 h) gostuju Veneciji u 4. kolu Evrokupa.

Za razliku od regionalnog takmičenja, “plavi” u Evropi još nemaju poraz, pa je susret protiv Venecije prilika da se nastavi evropski niz i popravi utisak nakon utakmice sa Megom.

“Na našoj posljednjoj utakmici nijesmo imali dovoljno energije i odlučnosti i za to smo platili cijenu, jer smo poraženi. Sljedeća utakmica je šansa da popravimo utisak, da damo sve od sebe tokom svih 40 minuta. Naš protivnik je vrlo iskusna ekipa, sa zavidnim atletskim i šuterskim sposobnostima i vrlo je važno da budemo koncentrisani i čvrsti”, rekao je u najavi meča trener Budućnosti, Aleksandar Džikić.

Džejkob Vajli očekuje teško gostovanje, ali vjeruje da će ekipa biti spremna.

“Želimo da se vratimo nakon lošeg izdanja protiv Mege. Igramo Evrokup protiv Venecije, u kojem nam za sada dobro ide i želimo tako da nastavimo. Vjerujem da će biti teško gostovanje, ali mislim da ćemo vratiti energiju sa prethodnih mečeva i da ćemo biti spremni da odigramo dobru utakmicu”, poručio je Vajli.

Foto: eurocupbasketball

Rastali se Govedarica i Rudar, Mijušković preuzeo klub

Zoran Todorović trener Primorja