Draško Božović: Holandija je uz Italiju i Englesku najjača selekcija koja je dolazila u Podgoricu

Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sprema se za posljednja dva meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Takmičarski motivi su izgubljeni, jer šanse da se naš tim umiješa u borbu za drugo mjesto u grupi više ne postoje ni teorijski, ali motiv igranja za nacionalni tim uvijek mora da postoji.

Dodatni je taj što Crna Gora igra sa dvije možda i najjače ekipe u grupi. Prvi rival je velesila – Holandija, kultna selekcija i prvi favorit za direktan plasman u Katar, u subotu u Podgorici.

“Holandija je uz Italiju i Englesku najjača selekcija koja je dolazila u Podgoricu, samim tim i naš motiv je veliki. Moramo da damo maksimum. Kvalitetom ne možemo da pariramo, ali željom, hrabrošću, koncentracijom i strpljenjem, kao i nacionalnim nabojem, koji mora da postoji kada se igra za nacionalni tim, možemo da pružimo dobru igru i predstavimo se u lijepom svijetlu”, kaže Draško Božović.

Crna Gora je od Holandije doživjela najteži poraz u kvalifikacijama – 4:0, a činilo se u pojedinim trenucima utakmice da može i da ugrozi rivala.

Taj meč je, međutim, najbolje pokazao kakva je razlika između selekcija koje su na top nivou, pokrivene vrhunskim igračima na svim pozicijama, i timova koji pokušavaju da naprave iznenađenje.

Mnogo toga treba bi da se poklopi u takvom odnosu snaga…

“Na ovom nivou kvalitet donosi prevagu, i te ‘sitnice’… Taj meč nije trebalo da izgubimo onolikom razlikom. Iz nesmotrenosti smo primili prvi gol, a kod 1:0 za njih imali dvije 100 posto šanse. Nismo iskoristili naše prilike, a ekipe i igrači vrhunskog kvaliteta kažnjavaju bukvalno sve”, ističe Božović.

Isti zadatak čeka Crnu Goru i u subotu…

“Holandija će pretpostavljam imati posjed, a mi moramo da držimo raspored, da poštujemo zadatke, a da uz podršku navijača, koliko god da ih bude, damo sve što možemo i pružimo prvi otpor”, ističe Božović.

Holandija dolazi da pobijedi i zadrži prvo mjesto, pred meč odluke sa Norveškom kod kuće.

“To su profesionalci, igraju u vrhunskim klubovima, a sada su sa nacionalnim timom blizu cilja. Ako nas pobijede mislim da će ići direktno na Svjetsko prvenstvo. Jasan je njihov cilj, ali mi imamo dobru energiju u timu, na svakom meču dajemo maksimum i mislim da možemo da se suprotstavimo”, zaključio je Božović.

Foto: FSCG

Ćavi predstavljen u Barseloni: Živjela Barsa, živjela Katalonija

Begović ugostio izvršnu direktoricu Udruženja za mlade sa hendikepom Crne Gore