Rusija u Podgorici, Kovačević: Želimo da se plasiramo na Eurobasket

Crnogorske košarkašice pokušaće da se domognu još jednog Eurobasketa. Podmlađene izabranice Jelene Škerović u Podgorici su počele pripreme za prvi kvalifikacioni prozor.

Čekaju se još Kristina Raković i Markiša Gatling koje zbog klupskih obaveza stižu sjutra.

U odnosu na Eurobasket u timu nema Jelene Dubljević i Snežane Aleksić.

“Fale nam dvije iskusne košarkašice u odnosu na Eurobasket, ali sada svaka od nas bi trebalo da ima više odgovornosti. Fokus je sada na prvi meč sa Rusijom, želja je da se plasiramo na Eurobasket i radićemo na tome”, poručila je Bojana Kovačević.

“Počeli smo pripreme, iskreno nikada mlađi sastav reprezentacije. Faliće nam to iskustvo koje smo imale prošlih godina, ali se nadam da ćemo mi mlađe donijeti energiju za nove dobre rezultate”, ističe Violeta Lazarević.

Naš sastav će igrati prvo sa Rusijom u Podgorici, a onda gostovati Austriji.

“Najviše bi voljeli da dobijemo oba meča, ali sada je fokus na duel sa Rusijom. One su bolja ekipa nego Austrija. Iskreno vjerujem da možemo izvući i protiv njih pobjedu, ali će biti teško”, kaže Kovačević.

“Čekaju nas dva zahtjevna meča, protiv Rusije će biti posebno teško, ali vjerujem da možemo da pariramo i njima. Vjerujem da će energija mlađih značiti u tom meču i nećemo se predati do posljednjeg minuta”, obećava Violeta.

Problem u ovom prozoru je i malo vremena za rad. Praktično samo dva treninga u punom sastavu odradiće naš sastav pred meč sa Ruskinjama.

“Faliće nam treninga, da se još bolje uigramo. Dosta je igračica u inostranstvu, igraju u klubovima gdje su drugačiji sistem i to bi mogao biti problem. Što ne znači da će se to vidjeti na terenu kad počnu utakmice, dobro se poznajemo tako da ćemo to nadoknaditi”, vjeruje Lazarević.

Na kraju naše djevojke vjeruju u još jedan uspješan kvalifikacioni ciklus.

Vjerujem u plasman na Eurobasketu, želimo da se kvalifikacija, da nastavimo niz nastupa na Eurobasketu, vjerujemo da možemo”, zaključila je Bojana Kovačević.

Duel Crna Gora – Rusija igra se u četvrtak od 18 i 30 u Bemax areni.

Foto: KSCG

Zoran Todorović trener Primorja

Jadran preko Katara do druge pobjede u Kupu