Sutjeska otputovala na drugi ABA 2 “balon”, Gašić: Čekaju nas dva zahtjevna meča

Foto: ABA League 2/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske otputovali su za Osijek, gdje je danas počeo drugi “balon” ABA2 lige.

Nikšićani će i u Hrvatskoj, kao i u prvom “balonu” na Zlatiboru, odigrati dva meča – prvi sjutra (21 h) protiv domaćih Vrijednosnica, dok je u četvrtak, u istom terminu rival slovenački Helios.

“Obje ekipe zaslužuju maksimalno poštovanje. Ekipa Osijeka, bez obzira što je bez pobjede, sigurno je kvalitetna i na domaćem terenu će nastojati da opravda učešće u ABA2 ligi. Za nas je bitno da se lagano kompletiramo, ekipa je u trenažnom ritmu, a malo nas je poremetilo odlaganje utakmice sa Ibrom. Nastojaćemo da se spremimo za sva iskušenja, koja nas očekuju”, kazao je trener Sutjeske, Velimir Gašić.

Sutjeska je u društvu ekipa, koje nakon prvog “balona” imaju polovičan učinak. Tim Velimira Gašića na startu je savladao Rogašku (79:73), a onda je izgubio od Pelistera (93:73).

“Mnoge utakmice u ABA2 ligi će biti odlučene u tijesnim završnicama, na jednu loptu. Mislim da će ABA2 liga donijeti mnogo kvalitetnih, neizvjesnih mečeva i publika će moći da uživa u samom takmičenju”, smatra Gašić.

Kapiten Nikšićana, Marko Ćalić poručuje da će ekipa u oba susreta ići na pobjedu.

Foto: ABA 2 liga/Dragana Stjepanović

“Poslije dužeg vremena ekipa je kompletirana, zdravstveni bilten je u redu, a ušli smo u ritam dobrih treninga. Na nama je da kroz predstojeće dvije utakmice dokažemo kvalitet. Osijek je domaćin turnira, dok ekipu Heliosa poznajemo, budući da smo i ranije igrali sa njima. Ekipe su dosta izjednačne, ali u oba meča idemo na pobjedu”, jasan je Ćalić.

Bek Sutjeske Jovan Vojinović smatra da je ključ uspjeha koncentracija.

“Uvijek idemo na pobjedu. Igramo dvije utakmice. Prva je protiv domaćina. Nezgodna su ekipa, iako su bez pobjede biće dodatno motivisani da na domaćem terenu zabilježe prvu pobjedu. Ekipa Heliosa nam je poznata – imaju igrače, koji dugo godina igraju ABA ligu i ABA2 ligu. Moraćemo da budemo koncentrisani kako bismo slavili u oba susreta”, poručio je Vojinović.

Begović ugostio izvršnu direktoricu Udruženja za mlade sa hendikepom Crne Gore

Rastali se Govedarica i Rudar, Mijušković preuzeo klub