Begović ugostio boksere: Uprava za sport i mlade je njihova kuća

Uprava za sport i mlade

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović, danas je ugostio Nikolu Ružića, selektora bokserske reprezentacije Crne Gore, kao i reprezentativce: Bojanu Gojković, Petra Liješevića, Petra Marčića i Stefana Savkovića.

Povod današnjeg sastanka bio je dalji razgovor na temu potreba naših boksera, a koje se odnose ne samo na sportsku infrastrukturu koja im je neophodna za normalno funkcionisanje, već i na opšte zahtjeve koji su današnji gosti dr Begovića izrazili.

“U toku sastanka sa ovim sjajnim mladim ljudima trudio sam se da saslušam njihovo viđenje boksa u Crnoj Gori, kao i tretmana koji je do sada bio prisutan prema bokserskoj reprezentaciji. Značajno je da naši bokseri suštinski razumiju činjenicu da je Uprava za sport i mlade njihova kuća u koju su uvijek dobrodošli i za koju moraju znati da je tu radi njih. Obećavam im ovim putem da, dok sam ja na čelu ove institucije, ću se truditi da naše resurse usmjerimo ka jednom cilju, a to je da crnogorskim sportstima obezbijedimo povoljne uslove za rad i napredak. Na sastanku je otvorena i tema o potencijalnoj izgradnji bokserskog centra u Podgorici, koja se za sada čini kao veoma zanimljiv idejni projekat”, kazao je Begović.

“Sa novim direktorom Uprave za sport i mlade, gospodinom Begovićem, smo imali jedan otvoren sastanak u kome smo iznijeli glavnu problematiku bokserskog sporta u Crnoj Gori. Nadamo se da će saradnja u narodnom periodu biti proporcionalna sjajnim rezultatima koje su naši bokseri postizali poslednjih godina i da ćemo im zajedno dati krila da uzlete do Olimpijskih visina”, kazao je Ružić.

Foto: Uprava za sport i mlade

Crna Gora izgubila od Finske, u četvrtfinalu sa Litvanijom

Ismet Sejfić MVP 3. kola crnogorskog šampionata VIDEO