NBA šampioni u Bijeloj kući: Bajdenu dres Milvokija sa brojem 46

Foto: Twitter/Milwaukee Bucks

Košarkaši Milvokija, NBA šampioni, posjetili su Bijelu kuću gdje ih je primio američki predsjednik Džo Bajden.

Tradicija se time nastavila nakon pet godina i Baksi su postali prvi prvaci u američkoh predsjedničkoj rezidenciji, nakon igrača Klivlenda 2016. godine koje je tada primio Barak Obama.

Naime, u vrijeme Donalda Trampa prekinuta je ta tradicija zbog neslaganja s tadašnjom predsjedničkom politikom pa tako na proslavu nisu dolazili igrači Golden stejta, prvaci iz 2017. i 2018, Toronta, prvaci iz 2019, dok prvaci iz 2020. Lejkersi nisu ni mogli da dođu zbog tadašnjih restrikcija uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Košarkaši Milvokija su prošle sezone osvojili drugi naslov u istoriji, tačno pedeset godina nakon premijernog, a ovom su prilikom predsjedniku Bajdenu, 46. u američkoj istoriji, poklonili dres s brojem 46.

Bajden je, pak, naglasio kako su se, osim na sportskom polju, aktuelni NBA prvaci istali svojim društvenim djelovanjem i zalaganjem za ravnopravnost te podsticali američke građane na potrebu vakcinacije.

“Naša ekipa je pravi primjer vrijednog rada i odricanja. Ako imate cilj probudite se svaki dan sa željom da postanete još bolji u tome što radite i volite, sanjate. To je ono što mi radimo cijeli život. Napornim radom sve je moguće”, rekao je Janis Adetokumbo, najkorisniji igrač prošlosezonskog finala.

Foto: Twitter/Milwaukee Bucks

Vuč nije obični NBA igrač, on je ol-star igrač

Pogledajte kako izgleda stadion u Prijestonici u izgradnji VIDEO