Pašić: Nema razloga da ne budemo optimisti

FOTO: KSCG

Ženska košarkaška reprezentacija u podmlađenom sastavu počinje novi ciklus – tim Jelene Škerović u četvrtak (18. 30 h) u 1. kolu kvalifikacija za Eurobasket u “Bemaks areni” dočekuje Rusiju, a u nedjelju gostuje Austriji.

“Crvene” su juče počele pripreme za predstojeća dva meča, a želja svih je odlazak na još jedno Evropsko prvenstvo.

Za razliku od posljednjeg Eurobasketa u ekipi nema Jelene Dubljević i Snežane Aleksić.

“Dobro je poznato da će naš sastav u novi ciklus ući dodatno podmlađen. To međutim ne mora da znači da nećemo imati čime da odgovorimo rivalima. Podmlađen tim, ali ja uvijek kažem da energija i borba krase mlad tim i to je sve što nam treba uz ovakav stručan rad, mislim da to može biti prava stvar”, kaže Jovana Pašić.

Od posljednjeg okupljanja i Eurobasketa prošlo je pet mjeseci.

Foto: KSCG

“Uvijek smo željne reprezentacije, stvarno je lijepo biti ovdje sa djevojkama i igrati za svoju državu, tako da je suvišno komentarisati koliko smo srećne i koliko se radujemo svakom okupljanju”, ističe Pašić.

Ruskinje su na Eurobasketu ostale na dva poena do polufinala.

“Rusija je izuzetno jaka i velika ekipa, za poštovanje. U tu utakmicu ulazimo sa željom da damo sve od sebe i da se borimo, naravno ukoliko budemo mogli da iznenadimo zašto da ne, igramo kod kuće. Kasnije smo optimisti i za duel sa Austrijom”, vjeruje Pašić.

U našem taboru su optimisti da će biti među ekipama koje će nastupati na Eurobasketu.

“Izazov za nas su ove kvalifikacije i nema razloga da ne budemo optimisti. Crna Gora je od nezavisnosti igrala na svim šampionatima, tako da imamo neko iskustvo i kontinuitet i nadam se da ćemo tako i nastaviti”, zaključuje Pašić.

Potpisane stipendije SSSCG

Van Gal: Crna Gora ima prilično visok individualni kvalitet