Jovanović: Boli ovaj poraz; Pašić: Moramo da eliminišemo greške

Crnogorske košarkašice su samo na momente uspijevale da pariraju prvom favoritu grupe F na startu kvalifkacija za EP u Izraelu i Sloveniji 2023.

Rusija je u “Bemax areni” slavila ubjedljivo – 85:64.

“Boli poraz, ali moramo da budemo svjesne kvaliteta rivalki koje su igrale na visokom nivou. Bez Jelene Dubljević, selektorke Jelene Škerović, koja je zbog kovida propustila utakmicu.., to je ostavilo traga na nama. Bio je slab početak, uspjele smo da se vratimo u par navrata, ali one su tada pokazale kako su šuterski jaka reprezentacija. Moramo da budemo sigurnije, ali to će doći sa iskustvom. Sada moramo da se borimo, vjerujemo jedna drugoj i držimo fokus 40 minuta”, rekla je kapitenka Milica Jovanović.

Već u nedjelju Crna Gora gostuje Austriji, koja je sinoć izgubila od Danske 82:48. Plasman će izboriti pobjednici 10 grupa, ali i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

“Dale smo sve, borile smo se koliko možemo u ovom trenutku. Bolje su, sve igraju Evroligu. Mi smo sada mnogo mlađa ekipa, neiskusnija i ove greške su očekivane. Vjerujemo da energijom i borbenošću možemo bolje, kao i da možemo da dobijemo druge selekcije u grupi. Moramo da eliminišemo greške koje smo pravile kako bismo savladale Austriju”, smatra Jovana Pašić.

Foto: KSCG

Vučević u izolaciji, na terenu ponovo za desetak dana

Lukić, Jović, SMS i Vlahović pogađali za Srbiju protiv Katara