Van Gal: Bolji smo tim od Crne Gore

Foto: Ons Oranje/Twitter

Bez obzira kako se završi utakmica sa Crnom Gorom, Holandija će meč za direktan plasman na Svjetsko prvenstvo igrati u utorak protiv Norveške.

Pitanje je samo da li će Holanđanima u odlučujućih 90 minuta biti potrebna pobjeda ili će im biti dovoljan remi.

Druga opcija je mnogo izvjesnija – ako ne izgubi u Podgorici, što je i više nego realno, selekcija Luja van Gala u duel sa Norveškom ući će kao lider grupe, kome je dovoljan bod na domaćem terenu da se plasira u Katar.

Crna Gora nas je iznenadila u prvih 20 minuta prve utakmice, pritisla nas je, napravila presing na našu odbranu. Ima talentovane igrače, jake individualce, ali kao tim je, vjerujem, slabija od Holandije i u tome je razlika”, rekao je legendarni trener.

Taj meč u Ajndhovenu, u kome je crnogorska selekcija na početku iznenadila Holandiju, završen je 4:0 za domaćina.

“Rezultat tog meča je plod onoga što se dogodilo na terenu, ali jasno je – ako sjutra povedemo u prvom poluvremenu biće nam lakše, ako ne povedemo, biće nam veoma teško da pobijedimo Crnu Goru”, kazao je Van Gal.

Njegovim dolaskom, holandski tim je uzletio u posljednjih pet kvalifikacionih mečeva, a djeluje sve bolje…

“Prvo što smo pričali bio je sistem, kako da se držimo holandskog stila, što se nije događalo u pojedinim utakmicama i nekim periodima tih utakmica. Druga tema je bila da li će igrači prihvatiti Luja van Gala sa svojim karakteristikama, principima i zahtjevima. Mislim da smo obje teme dobro savladali za sada”, rekao je Van Gal.

Foto: Ons Oranje/Twitter

Oko 2000 navijača bodri “sokole” protiv Holandije

Žakelj: Previše lakih poena smo primili u finišu meča