Bokserski klub Podgorica istupio iz Regionalne lige

Bokseri Podgorice
Foto: BK Podgorica

 Bokserski klub Podgorica zbog nedostatka sredstava istupio je iz Regionalne bokserske lige, saopšteno je iz tog kluba.

Podgorički klub izvinio se učesnicima tog takmičenja, vjerujući da će imati razumijevanja za finansijsku situaciju u kojoj su se našli.

“Da bi se liga privela kraju potrebna su i novčana sredstva za organizaciju, putovanja, službena lica, takmičarske premije. Otprilike oko 40 hiljada EUR, što je mjesečna plata jednog sportiste u istom rangu takmičenja samo u drugom sportu”, piše u saopštenju.

Navodi se da je bilo razgovora sa nekoliko privrednih subjekata o mogućnosti saradnje, ali da nije bilo zainteresovanosti .

“Najveću podršku imali smo od Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, kao i od gradonačelnika Ivana Vukovića, na čemu im se iskreno zahvaljujemo. Naša priča prikazuje vjerno stanje u crnogorskom sportu i da način finansiranja sporta nije dobar, da je neophodno nešto mijenjati, pod hitno”, piše u saopštenju podgoričkog kluba.

Klub podsjeća da je početak Regionalne lige obradovao bokserske radnike, kao i ljubitelje boksa u Crnoj Gori.

“Projekat je bio rješenje za popularizaciju boksa, kontinuitet jakih mečeva ujednačenog kvaliteta, takmičari bi sticali takmičarsko iskustvo i sazrijevali, doveli bi i do jače seniorske reprezentacije. Ušli smo u ligu upravo sa tim ciljem i u prva dva kola sa najmlađom ekipom pokazali da ćemo svima biti jak protivnik, a gledao se i solidan boks”, piše u saopštenju.

Navodi se da su ekipu činili bokseri ponikli u klubu i iz drugih crnogorskih klubova, osim u dvije kategorije gdje nije bilo crnogorskih boksera.

“Predviđana svih koji su pratili ligu bila su da će se naš klub naći u plej-ofu. Znači, radili smo na razvijanju boksa u Crnoj Gori”, piše u saopštenju BK Podgorica.

Foto: BK Podgorica

Džudović: Nadam se da u posljednjem meču nećemo prosuti ono što smo uradili protiv Holandije

Remi Jedinstva i Bokelja, pobjeda Titograda nakon dva i po mjeseca