Peđa Mijatović: Piksi je uradio sjajan posao

Predrag Mijatović, nekadašnji fudbaler Partizana i Reala i bivši reprezentativac Jugoslavije, oduševljen je uspjehom srpskih fudbalera.

On je u razgovoru za Jutarnji program na Prva TV čestitao selektoru Draganu Stojkoviću i igračima na plasmanu na Mundijal 2022. u Kataru.

“Dragan Stojković je napravio sjajan posao, uradio je nešto ključno, a to je da svojim ambicijama ubjedi igrače da mogu da urade što se od njih očekuje. Sa njim imam već 30 godina veliko prijateljstvo, znam kako razmišlja i kako priprema utakmice. Bio sam siguran da će ići istom linijom, da neće biti varijacija na tu temu od početka do kraja. Ambicija je bila jasna, da idemo direktno na Svjetsko prvenstvo. Igrači su ispunili sve njegove zahtjeve, odradili sjajan posao. Probudio je inat, pripremio ekipu taktički i fizički. Poslije primljeniog gola, rekao bih prije svega jendog peha, da li je bi faul ili ne, da ne ulazimo sada u to… Nebitno, ekipa je odgovorila, izašla u veliki presing i u svakom aspektu igre nadigrala Portugal. Naravno, Portugal je sjajan tim, ima odlične igrače koji igraju u velikim klubovima, ali se pokazalo da Srbija može da igra sa velikim Portugalom, i ne samo to, već i da pobijedi i ode na Mundijal kao prva iz grupe”, rekao je Mijatović.

Foto: fss.rs

Jednim klikom do bonusa, bez ikakvih uslova!

Vešović: Žao mi je što nisam igrao protiv Holandije