Turska stigla u Podgoricu, Kunc: Moramo da pobijedimo Crnu Goru FOTO

foto: Tff.org

Kada je u septembru smijenio Šenola Guneša nakon poraza od Holandije 6:1, Fudbalski savez Turske je postavio Štefana Kunca sa samo jednim ciljem – da se domogne baraža za Mundijal u Kataru.

Turci su blizu cilja, ali moraju da trijumfuju sjutra veče na stadionu pod Goricom i potvrde pobjede nad Letonijom (2:1) i Gibraltarom (6:0), te remi sa Norveškom (1:1) u eri Kunca.

Nismo još ništa postigli. Pred ovo okupljanje smo rekli da moramo da dobijemo obje utakmice. Prvu smo dobili, sjutra ćemo pokušati i drugu”, rekao je Kunc.

Čovjek koji je kao selektor mlade reprezentacije Njemačke dva puta osvojio titulu prvaka Evrope je zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala protiv Gibraltara.

foto: Tff.org

„Dajemo golove i asistiramo na različite načine. Fokusirali smo se na naše kvalitete, a utakmicu planiramo prema tome ko je fizički spreman i pokušavamo da pobijedimo”.

Svjestan je da Crna Gora nema šta da izgubi i da je rasterećena.

„Ponekad vam je prednost kada je protivnik pod pritiskom. S druge strane, ova utakmica može biti prilika za Crnu Goru da pokaže svoje mlade igrače”.

Čuvši ovacije turskih navijača u blizini pres sale, Kunc je rekao:

foto: Tff.org

„Jako je lijepo što su Turci ovdje. Bez obzira ko dođe da nas podrži, naša vrata su im otvorena. Jako smo srećni”.

Štoper Lestera Džaglar Sojundžu se nada da će Turska prvi put nastupiti na svjetskim prvenstvima nakon pauze duge dvije decenije.

„Igramo vrlo važnu utakmicu. Dugo nismo bili na Svjetskom prvenstvu. Imamo priliku čak i da odemo direktno u Katar, ali prvo moramo da osvojimo tri boda u Crnoj Gori. Imali smo grešaka u ovim kvalifikacijama, sjutra ne smije da ih bude”.

foto: Tff.org

Pred posljednje kolo, Holandija je prva sa 20 bodova, Turska i Norveška imaju po 18.

Turci bi pobjedom osigurali bar 2. mjesto u grupi, a prvi mogu da budu samo ako Norveška slavi u Holandiji, i to ne za dva gola većom razlikom nego oni u Podgorici…

Vukotić: Možemo do pobjede u Sarajevu

SC Derbiju gradski derbi, pobjede Lovćena i Podgorice