Mornar u Solunu, Gordić: Pobjeda nas vodi u TOP 16

Foto: KK Mornar Barsko zlato

Košarkaši Mornara Barsko zlato doputovali su u Solun, na završnu utakmicu svoje desetodnevne „turneje“ koja je započela duelom sa Lejdenom u Holandiji, a nastavljena u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije.

Utakmica sa Iraklisom je i najvažnija od ove tri, jer poslije nje nema popravnog ispita. Ukoliko Barani savladaju domaću ekipu biće u TOP 16 FIBA Evropa kupa, ukoliko četiri i po sata ranije u Istanbulu, Bahčešehir dobije ekipu Lejdena, u meču, u kojem su izraziti favoriti. Turci imaju svih pet pobjeda u drugom po rangu FIBA takmičenju i žele da ga trijumfalno završe. Sa druge strane, Mornarov rival uknjižio je svih pet poraza i nastojaće da makar jednom pobjedom okonča ovo takmičenje.

Nemanja Gordić očekuje tešku utakmicu i pobjedu svog tima.

Grci sticajem okolnosti nemaju nijednu pobjedu i ova utakmica im ništa ne znači u rezultatskom smislu. Ali im znači za podizanje samopouzdanja kao i svaki trijumf u evropskim nadmetanjima. Bez obzira što smo Iraklis ubjedljivo porazili u prvom duelu u svojoj dvorani, 88:65, vidjelo se da njegovi igrači imaju snagu i potencijal. Uostalom, nisu bez nekog razloga stigli do FIBA Evropa kupa. Mi konačno moramo da odgramo u istom ritmu i koncenttraciji sve četiri četvrtine, a ne samo dvije ili tri kao u Ljubljani. Ukoliko tako bude u Solunu, ne brinem za rezultat. Ta pobjeda bi nas, vjerujem, sigurno odvela među 16 najboljih u ovom takmičenju, a bila bi nam i snažan vjetar u leđa pred veoma važan nedjeljni meč sa Splitom u našoj dvorani, u AdmiralBet ABA ligi. Dakle, svjesni smo koliko nam znači meč u Solunu i znam da ćemo dati sve od sebe da ga dobijemo“, ističe Gordić.

Utakmica između Iraklisa i Mornara igra se sjutra, u srijedu, 17. novembra, u 19,30 časova, dok duel u Istanbulu između Bahčešehira i Lejdena počinje u 15 časova.

Foto: KK Mornar Barsko zlato

Đurđević pozitivan na koronavirus

Cedevita u “Morači”, Micov: Ako zaustavimo Pulena i šut za tri poena, onda imamo šansu