Džikić: Iznenađen sam kako smo odigrali

Foto: KK Budućnost Voli

Aleksandar Džikić je imao vrlo zanimljivu pres konferenciju nakon pobjede protiv Cedevita Olimpije u Evrokupu. Trener “plavih” i sam je iznenađen razlikom, a pričao je o Danilu Nikoliću, timu…

“Iskren da budem sam i iznenađen kako smo igrali, sa dosta čvrstine. Ovakva razlika na kraju, mislim da bi bilo neozbiljno da čovjek kaže da smo očekivali, nijesmo. U ovako teškoj situaciji zbog povreda koja se neće mijenjati ni za sljedeću utakmicu u regionalnom takmičenju. Nakon toga ide pauza, mi dajemo osam reprezentativaca”, poručio je Džikić.

Pričao je onda i o povrijeđenim igračima. Nema Drobnjaka, Rida, Atića, Kuridža je rovit, naravno nije još na raspolaganju ni Danilo Nikolić.

“Danila smo svi zaboravili, koliko je on važan za ovaj tim kako je koncipiran. Ono što rade Vajli i Jagodić Kuridža je sjajno, posebno Vajli koji je prihvatio da promijeni poziciju”, kazao je trener i dodao:

“Rid bi možda mogao da se vrati tamo nakon prozora, Atić bi možda mogao da zaigra za reprezentaciju, Drobnjak je imao intervenciju na stopalu, što je moralo da se uradi, vidjećemo kolika će pauza biti, neće biti kratka. Za Danila čekamo još jednu kontrolu, pa da počnemo da planiramo oko tog njegovog povratka u normalan život, a poslije toga i na teren”.

Džikić kaže da će se naredne sedmice pratiti i tržište, u potrazi za pojačanjem.

“Mi ćemo izaći na tržište, ali postoje specifični uslovi za ovakvu ekipu i mi ćemo pratiti tu neku liniju. Nijesmo zatvoreni za dolazak igrača, a apsolutno nećemo da srljamo. Jedini benefit od FIBA prozora je što ostavlja prostor da pronađemo nekog igrača koji bi se uklopio u naš način igranja i razmišljanja”.

Do reprezentativne pauze čeka još utakmica sa Partizanom.

“Znamo šta nas čeka, kakva atmosfera, kakav tim, kakav trener, kakva odbrana, kako igraju. Sve znamo i pokušaćemo da odgovorimo. Nemamo opciju, satjerani smo uz zid i vidjećemo kako ćemo da odgovorimo”.

Foto: KK Budućnost Voli

Mornar bez TOP 16 faze: Sudije nisu svirale silaznu putanju kod šuta Gordića VIDEO

Vilbekin vodio Makabi do pobjede nad Monakom