Jelena Despotović propušta Svjetsko prvenstvo

Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Jelena Despotović propustiće Svjetsko prvenstvo u Španiji, sjajna rukometašica Đera ovakav epilog najavila je 13. oktobra u razgovoru za Pobjedu, nakon što je propustila, zbog velikih problema sa šuterskim ramenom, okupljanje nacionalnog tima i dvomeč u Evrokupu sa Sjevernom Makedonijom.

– Ovaj veliki problem nije od juče. Muku mučim posljednjih godinu i po. Još prvi put kada sam uradila magnetnu rezonancu doktori su mi savjetovali operaciju. Međutm, to je posljednja opcija, jer rame nije koljeno ili zglob – oporavak je težak i dugo traje. A sezona je bila takva da nijesam imala vremena da odmorim, nego sam se u isto vrijeme i oporavljala i pripremala za utakmicu. Nije to bilo baš najpametnije, a sigurno ne bih mogla da izdržim i da igram onoliki broj utakmica za toliko dana. U Đeru, na primjer, igram, pa ne igram. Pričala sam sa Ambrošem i Bojanom, a na kraju krajeva – ja sam donijela odluku jer najbolje znam kako se osjećam. I mnogo mi je žao – ispričala je Despotović.

Planira naša reprezentativka da se, u nedjeljama koje dolaze, potpuno posveti oporavku, a to znači da će i to što bude radila, raditi bez lopte.

– Pod terapijama sam. Probaću da se oporavim.

Crnogorski rukometni tim će u Španiju i bez Đurđine Jauković, koja je prije četiri i po sedmice operisala prednje ukštene ligamente. Još ranije je poznato da nacionalni tim ne može da računa na usluge desnog beka Katarine Džaferović koja se oporavlja od operacije prednjih ukrštenih ligamenata. Zbog ukupne situacije na bekovskim pozicijama, ,,lavice“ čeka težak posao u grupi sa Slovenijom, Angolom i Francuskom.

– Dobro je što će šansu dobiti dosta mladih djevojaka i sigurna sam da će, bez obzira na to što ćemo Đina i ja propustiti šampionat, za sljedeće obaveze na Evropskom prvenstvu izgraditi nešto novo i da će iskočiti još neka igračica. Situacija je teška, ali Svjetsko prvenstvo treba da iskoristimo najbolje što možemo.

U Đeru je maksimalno čuvaju, ne forsiraju.

– Odradim nešto u odbrani i to je to, ali ništa dalje. Nikakav pritisak nemam, ali zaista ova situacija nervira. Ostaje mi da se nadam da će biti kako treba. Jačaću rame, biću na terapijama, mada, iskreno, nema tu ništa novo da se izmisli. Moram biti strpljiva i hrabra – kazala je naša reprezentativka.

Šampionat će se igrati od 1. do 19. decembra.

Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Težak poraz Zvezde u Baskoniji, 21 poen Ivanovića

Van Gal u kolicima slavio put u Katar