Smolović bez medalje, pobjeda ženskog tima u borbama

Foto: Karate savez Crne Gore

Crnogorski karatista Predrag Smolović bez medalje završio je nastup na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju, a pobjedu na startu ekipnog takmičenja ostvarila je ženska ekipa u borbama.

Smolović je na startu repesaža, kategorije preko 84 kilograma, pobijedio Meksikanca Migela Garibaja 7:0, ali je u drugom kolu izgubio od bronzanog sa Svjetskog prvenstva u Madridu, Španca Babakara Seska Sake 1:0.

Španac će se i u Dubaiju boriti za medalju protiv Hrvata Anđela Kvesića.

Smolović je u utorak na startu takmičenja, sudijskim izjašnjavanjem, eliminisao Čeha Andreja Bosaka (0:0).

U drugom kolu poražen je od nekadašnjeg prvaka svijeta, Gruzijca Arkanija Gogite 1:0, koji ga je plasmanom u finale povukao u repesaž.

Ženska ekipa u borbama, u sastavu Marina Raković, Milena Jovanović, Vasilisa Bujić i Ksenija Rajović, eliminisala je na startu Maroko.

Marokanke su se na borilište pojavile samo sa dvije takmičarke, pa je nakon pobjede Marine Raković, meč prekinut, a za pobjednika proglašena crnogorska selekcija.

Prema propozicijama, ekipu na borilištu čine tri takmičarke.

Takmičenje će biti nastavljeno sjutra, a rival crnogorskoj selekciji biće Švedska, koja je na startu bila bolja od Kanade 2:1.

Manje uspjeha imali su kataši, Biserka Radulović i Vladimir Mijač, koji su nastup završili u prvom krugu takmičenja.

Radulović je bila peta u grupi sa 22,86, a Mijač sedmi sa 23,24 boda.

Za petak najavljeno je i nadmetanje u katama ekipno, a crnogorski karate predstavljaće tim u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan.

U subotu su na programu mečevi za bronzane medalje i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će se u nedjelju, posljednjeg takmičarskog dana, za odličja boriti ekipe.

Foto: Privatna arhiva

Juniorke u ponedjeljak počinju pripreme za kvalifikacioni turnir u Podgorici

Zverev izborio polufinale i izazvao Đokovića