FIBA nije ni razmatrala žalbu Mornara: Bila je greška, ali…

Foto: FIBA

FIBA nije ni prihvatila žalbu Mornara na ishod meča sa Iraklisom u Solunu, u meču FIBA Evropa kupa.

Barski klub je uložio žalbu, jer je meč izgubio greškom sudija koje nisu svirale silaznu putanju odnosno koš nakon šuta Nemanje Gordića u posljedjoj sekundi utakmice.

Kako je navedeno u obrazloženju, žalba nije razmatrana jer razlog nije “među tri zbog kojih se ekipa može žaliti”.

Ovakva odluka, objasnili su iz FIBA, uslijedila je nakon pregleda izvještaja delegata, izjava sudija, izjave generalnog menadžera Mornara i konsultacija sa sudijskom komisijom.

“Odluke koje se odnose na pravila igre na terenu ne spadaju u jedan od slučajeva/razloga za žalbu”, objasnili su iz FIBA u odgovoru na žalbu Mornara, saopštio je barski klub.

U dopisu je priznata greška sudija i navedeno da će oni snositi posljedice zbog toga.

“Sudije su nedvosmisleno napravile grešku. Sudijama i sudijskom odjeljenju je žao zbog greške koja se desila. Sudije će snositi posljedice shodno nivou značaja greške koji su napravile”, navodi se u objašnjenju.

Utakmica u Solunu registrovana je tako rezultatom 83:82, što znači da Mornar neće nastaviti takmičenje u FIBA Evropa kupu.

“Shodno okolnostima, FIBA Evropa neće naplatiti troškove podnošenja kazne od 1,500 franaka, jer žalba nije moguća”, navodi se u odgovoru izvršnog direktora FIBA Evrope Kamil Novaka.

FOTO: FIBA

Marko Janković na meti turskog prvoligaša

Kladi se i osvoji SMART watch!