Matea Pletikosić: Cilj je da prođemo grupu

Foto: RSCG

Srednji bek Matea Pletikosić igra sjajnu sezonu, tako da će biti i jedan od glavnih aduta nacionalnog tima na Svjetskom prvenstvu.

Matea Pletikosić kaže da su „lavice“ srećne zbog priprema za Svjetsko prvenstvo u Španiji.

Srednji bek Budućnosti Bemax igra sjajnu sezonu, tako da će biti i jedan od glavnih aduta nacionalnog tima na plenatarnoj smotri na Pirinejskom poluostrvu.

“Sve djevojke su srećne što su krenule pripreme za Svjetsko prvenstvo. Težak period je iza svih nas, ali vjerujem da ćemo biti spremne za ono što nas očekuje”, poručila je Pletikosić.

Crna Gora učešće na Svjetskom prvenstvu počinje 3. decembra duelom protiv Slovenije, dva dana kasnije rival je Angola, a 7. decembra selekcija Francuske.

“Očekivanja od Svjetskog prvenstva su da damo sve od sebe, naravno da želimo da prođemo grupu, to je prvi i osnovni cilj, a onda dalje vidjećemo što će biti. Grupa je veoma teška, sve ekipe su jake i imaju odlične igračice, ali smatram da uz karakter i pravi odnos u svim mečevima, možemo da se nosimo sa svima. Slovenija će biti prvi protivnik, uvijek igramo dobro protiv njih, pa vjerujem da će to biti slučaj i ovog puta, te da ćemo uz sreću koja je potrebna, doći do pobjede”, kazala je Pletikosić.

Tokom priprema „lavice“ očekuju dueli sa Švedskom, koji su na programu u petak i nedjelju.

“Dobro je što ćemo imati dvije kontrolne utakmice protiv Švedske, vjerujem da će se to pokazati kao prava stvar, kako bi se što bolje uigrale i da budemo bolje na Svjetskom prvenstvu”, zaključila je Matea.

Foto: RSCG

I Igor Vujačić pozitivan na koronavirus, propušta meč protiv Flore

Bečić: Zakonom o sportu ispravljamo nepravdu prema najboljim crnogorskim sportistima