Radović: Francuska je favorit, pobjeda protiv Portugala je obaveza

Foto: kscg

Francuska je favorit, ali crnogorska reprezentacija, iako značajno oslabljena, ima obavezu da odigra dobar meč i pruži pto jači otpor, kazao je selektor Boško Radović.

Duel crnogorskih i francuskih košarkaša, na staretu klvalifikacija za prvenstvo svijeta, bioće odigran u petak u Pou (20.30).

Crnogorsku reprezentaciju, tri dana kasnije, čeka i meč sa POrtugalom.

Radović je kazao da je zbog povreda morao da mijenja spisak i da je znmačajno promijenjen u odnosu na prvi koji je objavio prije 14 dana.

“U odnosu na prvi spisak promijenili smo pet-šest igrača. Nema Marka Todorovića, Bojana Dubljevića, Igora Drobnjaka i Jovana Kljajića. Ne možemo da kukamo, čekaju na dvije utakmice početak kvalifikacija. Nijesmo bili u boljoj situaciji i ljetos u pretkvalifikacijama protiv Danske i Islanda, opet imamo sličan sastav i fali dosta igrača”, rekao je Radović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da crnogorska selekcija protiv Francuske i Portugala mora odigrati dvije kvalitetne utakmice.

Radović je istakao da je bez veze pričati o taktici kada do meča sa Francuskom imati četiri treninga u kompletnom sastavu.

“Svaka pobjeda u ovim kvalifikacijama je veoma značajna. Moramo odigrati kao da smo u najboljem sastavu. Obaveza je da damo maksimum i pokažemo dobar odnos. Biće teško, posebno što su ovo nikada kraće pripreme”, rekao je Radović.

Prema njegovim riječima, značajan je povratak iskusnijih Vladimira Mihailovića i Nemanje Radovića.

Govoreći o kvalifikacijama, Radović je kazao da su u FIBA prozorima svi u problemu.

“Nama kada nedostaju Todorović, Dubljević ili Klajić mi smo u ozbiljnom problemu. FGrancuska će igrati nekompletna, ali će biti favorit”, rekao je Radović.

Foto: KSCG

Komentarišući Portugal on je kazao da je to mlada ekipa, čioji igrači igraju u ACB ligi.

“To je disciplinovana ekipa. Igrači imaju kvalitet i dobru minutažu u svojim klubovima, dolaze kao i mi iz pretkvalifikacija. Respektujemo ih, ali pobjeda je obaveza”, istakao je crnogorski selektor.

Bek Vladimir Mihailović kazao je da će odsutni igrači mnogo faliti.

“Potrudićemo se da se u kratkom roku pripremimo što je bolje moguće. Da protiv favorizpovbane Francuske odigramo što bolji meč. U sljedećem kolu, protiv Portugala, očekujem da na svom terenu ostvarimo pobjedu”, kazao je Mihailović.

Uprava za inspekcijske poslove: FSCG da održi novu Skupštinu Udruženja klubova FSCG – Sjever

Odlične partije Bojića i Minića nedovoljne za pobjede Kiziltepea i Zalaua