FSCG: Odložena utakmica Jezera, minut ćutanja pred ostale mečeve

Foto: FK Budućnost

Utakmica između Jezera i Zete, koja je trebalo da se igra sjutra u okviru 19. kola Telekom 1. CFL, odložena je zbog tragične smrti fudbalera plavskog kluba, 21-godišnjeg Mirze Đurđevića.

Đurđević je kasno sinoć podlegao povredama nakon saobraćajne nesreće koju je doživio u četvrtak ujutru, u mjestu Sjerogošte nadomak Kolašina, vozeći se na trening kako bi se pridružio saigračima.

Preostale četiri utakmice Prve lige, koje se igraju sjutra (Rudar – Podgorica, Iskra – Mornar, Dečić – Petrovac, Budućnost – Sutjeska) počeće minutom ćutanja.

foto: FK Jezero

Fudbalska Crna Gora oplakuje mladog fudbalera koji je igrao svoju četvrtu sezonu u eliti, nakon što je tri godine nosio dres Petrovca, u čijem je dresu postigao tri gola.

Njegovi drugovi, saigrači, navijači, opraštaju se od Mirze dirljivim porukama i izrazima saučešća njegovoj porodici.

“Ti ćeš sada plesati na nebeskim visinama, ali mi te nikada zaboraviti nećemo”, poručili su iz Mirzinog posljednjeg kluba, Jezera.

Kompletan kolektiv plavskog kluba – igrači, stručni štab, uprava, danas su u Podgorici oprostili od svog klupskog druga i velikog prijatelja.

foto: FK Jezero

Đurđević je prošao mlađe kategorije Budućnosti, a podgorički klub se preko zvanične stranice oprostio od svog nekadašnjeg člana.

foto: FK Budućnost

Nakon Budućnosti, Mirza je, još kao 17-godišnjak, igrao za Otrant-Olimpik u Drugoj ligi. I Ulicjani oplakuju svog nekadašnjeg fudbalera.

foto: Otrant-Olympic

Od Mirze su se na dirljičv način oprostili i klubovi u kojima nije igrao – Iskra, Mornar, Dečić i mnogi drugi…

Petar Mijović preuzeo mađarskog prvoligaša

Dušan Vlahović nastavio da trese mreže, poraz “viole”