Pobjeda nad Portugalom vodi u drugu fazu

Foto: FIBA

Crnogorski košarkaši večeras od 18.30 dočekuju Portugal u drugom kolu kvalifikacija za Mundobasket 2023. godine.

Za razliku od meča sa Francuzima, selektor Crne Gore, Boško Radović neće moći da računa na Petra Popovića, koji je povrijedio potkoljenicu.

Oprez pred duel sa Portugalom je, prisutan.

„Vidimo i rezultate ovih kvalifikacija, loših reprezentacija nema. Portugal je izgubio kući kod Mađarske, cijeli meč jurio minus, ali se vratio i maltene je poražen na jednu loptu. To pokazuje da se radi o dobrom timu. Moramo da imamo pristup i energiju kao protiv Francuske kako bismo pobijedili”, rekao je selektor Radović.

„Crveni” su prije tri dana u Pou igrali odlično, vodili više od 30 minuta i umalo postali prva selekcija koja je u zvaničnim duelima savladala Francusku…

„Svjesni smo da smo odigrali dobrih 35 minuta. Ali, ni manje kvalitetne ekipe od Francuske ne praštaju propuste koje smo imali u odbrani u posljednjih nekoliko minuta. Moramo da to ispravimo, da se ne bi dešavalo protiv Portugala”, naglasio je Radović.

Vladimir Mihailović je svjestan da prava na grešku nema.

„Pritisak je veći i moramo tu ulogu favorita preuzeti na sebe. Protiv Francuske smo odigrali jako dobru utakmicu, šteta što nijesmo pobijedili, ali se nadam da ćemo ponoviti te dobre stvari i upisati dva boda. Biće veće opterećenje za nas ostale bekove bez Petra, imamo smanjenu rotaciju, ali moramo da odigramo najbolje što možemo”.

S obzirom na to da su iz Poa dugo putovali nazad, nije bilo vremena da se pripremi duel sa Portugalom.

„U ovom kratkom periodu nema pretjerene pripreme. Pogledaćemo utakmicu koju su oni igrali sa Mađarskom da se malo priviknemo. Protiv Francuske smo izgledali dobro. Trudimo se da ispoštujemo zamisli trenera, da iskoristimo naše kvalitete i nadam se da će to biti dovoljno”, zaključio je Mihailović.

Foto: FIBA

Bokeljski derbi bez pobjednika

Crnogorski bokseri osvojili 11 medalja na prvenstvu u Beogradu