Predsjednik Đukanović ugostio boksera Dilana Prašovića VIDEO

Foto: predsjednik.me

Crna Gora je dobro koristila sport kao priliku za marketing, ocijenio je predsjednik države Milo Đukanović.

Iz kabineta predsjednika Crne Gore su naveli da je Đukanović, tokom razgovora sa bokserom Dilanom Prašovićem, naveo kako je s pažnjom ispratio njegove dosadašnje uspjehe, koji su ga svrstali među najprestižnije i najperspektivnije sportiste u boksu.

Đukanović je izrazio uvjerenje da će Prašović u bliskoj budućnosti izboriti titulu u kategoriji Svjetske bokserske organizacije.

“On je zahvalio Prašoviću na promociji Crne Gore, ističući da je sport najbolji način za marketing malih zemalja, u čemu je Crna Gora do sada dobro koristila priliku”, kaže se u saopštenju.

Đukanović je poručio da je zato ključna podrška države mladim sportistima poput Prašovića, jer će se ta podrška višestruko vratiti.

“On je apostrofirao vrhunski profesionalizam, požrtvovanost i upornost Prašovića, kao vrline koje krase sve crnogorske takmičare, kao uspješne ambasadore crnogorskog sporta i društva”, kazali su iz Đukanovićevog kabineta.

Prašović je kazao da ostaje posvećen dostizanju najviših sportskih rezultata na globalnom nivou.

Foto: Predsjednik.me

On smatra da bi uspjeh, u predstojećoj borbi za pojas International Boxing Federation International Cruiser Title, koja je zakazana za 10. decembar, bio krupni korak ka njegovom ponovnom pozicioniranju kao izazivača u borbi za svjetskog prvaka.

Prašović je iskoristio priliku da predsjedniku Đukanoviću uruči potpisane bokserske rukavice.

Sastanku su prisustvovali članovi njegovog stručnog štaba Slobodan Nikić i Ivan Nikolić. 

Rastali se Luković i Zadar

Ramusović: Pred nama je ono što dugo čekamo i za šta se spremamo