Saopštenje FK Mornar: Više nećemo tolerisati nepravde

Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Povodom suđenja na mečevima Prve crnogorske Telekom fudbalske lige, oglasio se FK Mornar.

Barski klub je o suđenju “progovorio” nakon meča protiv Dečića i poraza na Topolici 2:1, te odluke sudije Vojina Vojinovića da ne dosudi penal nakon starta Živkovića nad Grbićem, kod vođstva 1:0, a neposredno prije izjednačujućeg kola.

To je samo jedna od sudijskih odluka koja je direktno uticala na ishode mečeva Mornara, navodi klub.

U saopštenju Mornara se podsjeća da će klub “za godinu i koji mjesec više, proslaviti 100-godišnjicu postojanja”, da se ponosi “svojom tradicijom i posvećenošću univerzalnim sportskim vrijednostima”, naglasivši da je “od 2018. godine organizaciono i kadrovski ojačan”, a da je “kao kruna napretka kluba u svim segmentima je i ovosezonsko učešće u takmičenju Telekom 1.CFL”

“Naše ambicije su da ne igramo epizodne uloge, već da budemo stabilan prvoligaški klub, kakav priželjkuju naši navijači i sportska javnost našeg grada, koji će se ravnopravno takmičiti sa svim klubovima u Telekom 1.CFL.

Ovim saopštenjem želimo da obavijestimo cmogorsku sportsku javnost da nećemo tolerisati sudijske nepravde koje nam se u kontinuitetu dešavaju već nekoliko kola i na koje do sada nijesmo reagovali, poštujući i uvažavajući integritet i kredibilitet delegiranih sudija.

Medutim, suze naših igrača i navijača nakon završene utakmice 17. kola, obavezuju nas, da izdamo ovo saopštenje za javnost, uputimo protest sudijskoj komisiji FSCG i ukažemo na sudijske greške, iako to do sada nijesmo radili, smatrajući da su to rijetki pojedinačni slučajevi.

Skrećemo pażnju i tražimo od sudijske komisije FSCG da se izvrše dodatne analize drastično loših sudijskih odluka, koje su direktno uticale na krajnji ishod utakmica i to: 9. kolo (Mornar – Sutjeska), 14. kolo (Jezero – Mornar) i 15. kolo (Mornar – Rudar).

I konačno u 17. kolu (Mornar – Dečić) spomih sudijskih odluka je bilo više, ali ona pri rezultatu 1:0 za domaću ekipu kada sudija Vojin Vojinović ne dosuđuje očigledan jedanaesterac u korist Mornara (iako je bio u neposrednoj blizini) zbog prekršaja nad našim igračem u protivničkom šesnaestercu, izazvala je buru negodovanja navijača.

Mornar će i zvanično zatražiti izuzeće sudije Vojina Vojinovića sa svih utakmica za sve takmičarske selekcije”, stoji u saopštenju.

Barani naglašavaju da sa svim klubovima imaju izrazito dobre odnose, te da ne aludiraju na nečije devijantno ponašanje, već sudijske greške doživljavaju isključivo kao štetu pričinjenu njihovom klubu.

“Dakle, nećemo dozvoliti da ono što ostvarimo na terenu, pojedinci ponište svojim pogrešnim odlukama. Kao i do sada, gostujuće ekipe i sva službena lica, biće dočekana i ispraćena manirom dobrog domaćina, a na svaku buduću sudijsku nepravdu javno ćemo reagovati, u cilju podizanja sudenja na viši nivo”, navodi se u saopštenju.

“Nakon sastanka rukovodstva kluba sa šefom struke i igračima postignut je dogovor da se u klubu mobilišu sve snage i resursi u cilju postizanja što boljih rezultata i bodovnog salda u ovoj takmičarskoj sezoni”, stoji u saopštenju.

Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Budućnost suspendovala Džejkoba Vajlija

Mega u “Topolici”; Pavićević: Očekujem težak meč sa srećnim završetkom