Mornar u Nikšiću, Savović: Malo smo pali u rezultatima, očekujem da se konsolidujemo

Foto: Printscreen YouTube/FK Sutjeska

Sutjeska nakon poraza u Petrovcu i dalje ima osam bodova prednosti koji joj daju mirnoću pred posljednja dva kola.

Panike nema – ali, je pobjeda nad Mornarom (nedjelja, 13.00) neophodna.

“Malo smo pali u rezultatima, očekujem da smognemo snage da se konsolidujemo, da se skoncentrišemo i da probamo da pobijedimo”, kazao je trener Milija Savović.

Liderov najveći problem u finišu jeseni je defanziva…

“Očito je došlo do pada koncentracije, nismo mi igrali loše, ali u određenim momentima su donošene pogrešne odluke. Ti podaci skreću pažnju, logično je, jer ekipa koja dugo nije mogla da primi gol, sada ih prima. Trudimo se da ispravimo greške”, kazao je Savović.

Uoči raspleta prvog dijela sezone, nikšićki klub se bavio suđenjem…

“Bile su greške na našu štetu, vjerujemo da nisu namjerne. Nadam se da će nadležni organi reagovati i uticati na sve učesnike u igri, pa i na sudije, te da će se i oni truditi da se isprave, kao što se, recimo, i mi trudimo da ispravimo stvari u kojima griješimo. Biće grešaka i ubuduće, ali ih treba smanjiti na minimum. Prošlih sezona nije bilo tako, nešto bi trebalo da se radi po tom pitanju, a vjerujem da hoće i da će se riješiti”, kaže Savović, napominjući:

“Mi imamo fokus na treninge, igru, na teren, Neki spoljnji uticaji mogu da izbace iz takta, ali naš posao je da to spriječimo i da ne reagujemo na to”.

Brazilac Augosto smatra da će Sutjeska u finišu biti jaka.”Rezultat u prošlom meču nije bio dobar, ali smatram da imamo kvalitet i da radimo dobro na treninzima. Trebalo bi da zadržimo razliku koju imamo na vrhu, a da bi to uradili moramo da pobijedimo Mornar, čime bi pokazali da sve i dalje funkcioniše na najboljem nivou. Moramo da budemo mirni, da damo 100 posto. Biće teško, ali imamo sve što je potrebno da pobijedimo”, kazao je Augusto.

Foto: Printscreen YouTube/FK Sutjeska

(VIDEO) Salahova reklama oduševila javnost

Zlatan o Junajtedu: Mali, zatvoreni mentalitet