Podgorički derbi, Džikić: Težak meč u neprijatnom trenutku za nas; Žakelj: Odgovornost i energija da budu pravi

Foto: KK Budućnost Voli

Prvi podgorički derbi u istoriji ABA lige odigraće sjutra Budućnost Voli i SC Derbi.

Biće to duel starijeg i mlađeg brata u kojem je jasno da uloga favorita pripada Budućnosti.

“Plavi” u duel ulaze oslabljeni, pored povreda (nedostaju Vili Rid, Petar Popović i Igor Drobnjak), problem je i suspenzija Džejkoba Vajlija, koji je vjerovatno završio misiju u Podgorici.

I pored svega toga – pobjeda je obaveza.

“Teška utakmica u vrlo neprijatnom trenutku za nas. Daćemo sve od sebe, to je ono što možemo da pružimo sada. Pokušavamo da poboljšamo situaciju, ali zaista je teško naći odgovarajuća rješenja”, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

I Zoran Nikolić očekuje komplikovan posao protiv “studenata”.

“SC Derbi je ekipa koja insistira na brzoj igri, sa mnogo tranzicije i šuteva za tri poena. Moramo da budemo na željenom nivou u odbrani, da usporimo rivala kako bismo stigli do dragocjene pobjede. Imamo skraćenu rotaciju, ali moramo da zbijemo redove i odigramo na pravi način u oba pravca”, istakao je Nikolić.

SC Derbi želi da ostavi bolji utisak nego u prošlom kolu kada je u “Morači” lako izgubio od Crvene zvezde.

“Sastajemo se sa jednim od najboljih timova u ABA ligi koji uprkos problemima igra odličnu košarku. Više se fokusiramo na našu igru i moramo da pristupimo sa više energije i više individualne odgovornosti nego u posljednjoj utakmici”, jasan je Andrej Žakelj. Adut po obručima Kenan Kamenjaš je optimista.

“Nakon uspješno odigranih utakmica za reprezentacije, vratili smo se u klub puni snage i motivacije za nastavak takmičenja. Budućnost je favorit, vlada na oba fronta ove sezone, a mi moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže”, poručio je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Budućnost nakon devet kola ima šest pobjeda i tri poraza, skor SC Derbija je 4-5.

Foto: KK Budućnost Voli

Peković, Radović, Jeretin gledali Mornar FOTO

Mijović debitovao pobjedom na klupi mađarskog prvoligaša