“Lavice” protiv Angole žele da poprave utisak sa premijere

Foto: IHF

Crna Gora večeras od 20.30 igra drugi meč na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Nakon poraza (28:18) od Slovenije na premijeri, okršaj protiv Angole biće odlučujući u borbi za prolaz u drugu fazu.

I afrička selekcija je poražena (30:20) na startu prvenstva i to od Francuske, pa je jasno da će „lavice“ imati težak zadatak.

Posljednji međusobni duel dvije selekcije odigrale su na Olimpijskim igrama u Tokiju, a Crna Gora slavila je ubjedljivu pobjedu (33:22) u prvom kolu.

Nakon teškog poraza od Slovenije 28:18 na startu Svjetskog prvenstva, crnogorske rukometašice nisu promijenile mišljenje – slovenačka golmanka Amra Pandžić je isključivi “krivac” za neuspjeh u prvom kolu grupe A.

Takav stav iima i golmanka Marina Rajčić, koja na premijeri nije bila ni na klupi.

“Juče nam se nije dalo, nije da nismo stvarale šanse, ali golmanka Slovenije nas je pobijedila. Ne smatram da nas je Slovenija pobijedila, već samo golmanka. Sjutra će biti mnogo bolje, jer radimo na tome, vježbamo i vratiće nam se sigurno“, kazala je Rajčić, ujedno najavivši i meč sa Angolom .

„Jeste teško, ali nije nešto na šta nijesmo navikle. Nije prvi put da utakmicu odigramo loše, ali izvući ćemo se kao uvijek dosad, znamo kako, ne zovu nas uzalud lavice. Znamo formulu kako da se izdignemo iz ovoga i znam da ćemo sjutra da izginemo na terenu i da ćemo pobijediti. To zaslužujemo, jer se maksimalno pripremamo za svaku utakmicu”, kazala je Rajčić.

Angola je poznat rival, u Tokiju je Crna Gora bila ubjedljiva 33:22, ali u jačem sastavu. Afrička selekcija juče je poražena od Francuske 30:20, parirala je 20-ak minuta.

„Angola je drugačija od ostalih iz grupe, ali igrale smo sa njima na OI, znamo šta nas čeka, znamo formulu. Samo da naše glave pripremimo za sjutra i to će biti kako treba“, ističe Rajčić, koje na golu protiv Slovenije nije bilo zbog lakše povrede.

„Da ne budem na terenu je baš čudno za mene, jer sam ranije često znala da branim i sa bolovima. Ovoga puta je dogovor bio da me sačuvaju malo“, kazala je Rajčić.

Foto:IHF

Čikago srušio lidera Istoka, 11 poena Vučevića

Stefu Kariju potez večeri