Pljevljak blista u Podgorici

Foto: KK Podgorica

Danilo Lacmanović (17, 205 cm), košarkaš Podgorice, prethodnog vikenda bio je učesnik juniorskog turnira AdmiralBet ABA lige – nastupao je kao pozajmljen igrač za Mornar u “Topolici”.

Barani nisu uspjeli da prođu dalje, a Lacmanović je uz Stefana Vukčevića bio najbolji u redovima domaćina jednog od dva juniorska turnira – uz prosjek od 19.4 poena, 6.2 skokova i 2.8 asistencija po meču.

“Generalno sam zadovoljan, ali ipak mislim da je moglo i da uvijek može bolje. U kategorijama timske igre, moram otvoreno reći da nisam zadovoljan uigranošću ekipe, koja je na kraju rezultirala greškama zbog kojih smo imali mnogo izgubljenih lopti”, kazao je Lacmanović na početku razgovora za Sportski.me.

Imao si priliku da se izmjeriš sa ostalim igračima iz regiona. Koliko je to bilo značajno u tvom košarkaškom razvoju?

“Imao sam priliku da igram sa dosta dobrih igrača, što za mene uvijek predstavlja šansu da sagledam razvoj svoje sportske karijere, da vidim da li sam na pravom putu I da li dajem dovoljno tokom igre. Takve susrete posmatram kao priliku da učim od najboljih iz moje generacije, što je zaista neprocjenjivo iskustvo”.

Šta bi još popravio u svojoj igri ?

“Popravio bih igru u odbrani”.

Rođen si u Pljevljima – u gradu u kojem je ponikao NBA igrač Žarko Paspalj. Pljevlja dugo nisu imala igrača na najvećoj sceni, da li je konačno vrijeme da se to promijeni ?

“Žarko Paspalj legenda je košarke, a Pljevljaci se naravno ponose njegovim uspjesima. Naravno da u meni postoji nada da sam Pljevlja prikazao u najboljem svijetlu. Na meni je da uvijek dajem svoj maksimum, da to činim svakoga dana”.

Kako koristiš slobodno vrijeme od košarke, treninga ?

“Svoje slobodno vrijeme uvijek posvetim upravo svom rodnom gradu i svim svojim najdražim ljudima koji su tamo. Sport traži velika odricanja, a vrijeme nekako najviše vrijedi. Zato, kada god mogu, koristim priliku da budem sa porodicom i prijateljima, koje smatram svojim najvećim bogatstvom u životu”.

Šta je cilj ?

“Moj cilj je da dam svom maksimum na svakom treningu, da svakodnevno radim na individualnim kvalietima, na ispravljanju grešaka koje kao mlad igrač sigurno imam. Kao cilj vidim i svoj najbolji mogući doprinos timu. Ono što je san za budućnost, kao i svakom igraču, najveća želja mi je da igram u NBA”. 

NBA ili Evroliga ?

“Za početak, želio bih da ostavim trag i doprinos u Evropi, da steknem iskustvo igrajući za neki od najboljih timova Starog kontinenta. Poslije toga, NBA je moj sportski san”.

3-4 pozicija? Šta ti više odgovara ?

“Više volim da igram na poziciji trojke, a razlog tome je što omogućava postizanje većeg broja poena, a isto tako je vrlo bitna i u igri u odbrani. Trojke su prepoznate kao dobri šuteri, a naravno da je najljepši osjećaj kada imate priliku da dajete koševe, da osjetite adrenalin postižući napredak za ekipu”.

Lebron ili Durent i zašto?

“Durent jer je visok igrač i to mu ne smeta da ima odličan dribling i šut. On je jedan od mojih omiljenih igrača i uzora”.

Foto: KK Podgorica

CFL: Budućnost dobila derbi protiv Petrovca, bez pobjednika u Nikšiću, Tuzima i Pljevljima

Dva gola Jovetića, Herta remizirala protiv Štutgarta