Stefan Vuković predložen za sportistu godine

Foto: Džiu-džicu savez

Džiu-džicu savez Crne Gore predložio je Stefana Vukotića za sportstu godine, na poziv Crnogorskog olimpijskog komiteta nacionalnim sportskim savezima da predlože kandidate.

Vukotić je član džiu-džicu kluba Budva, a u konkurenciji za najboljeg sportistu Crne Gore bio i prije dvije godine.

“Iza Stefana je veoma uspješna i sigurno godina za pamćenje. Nakon prošle, 2020. godine, kada su zbog epidemije koronavirusa izostala najveća svjetska takmičenja, u ovoj su održani i Svjetsko i Evropsko prvenstvo, na kojim je ostvario fenomenalne rezultate”.

“Na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Abu Dabiju u novembru osvojio je zlatnu medalju u duo šou miksu, a bronzana odličja u muškom duo klasiku i disciplini muški duo šou. Prije toga je i na Evropskom prvenstvu u julu u njemačkom gradu Mantai potvrdio dominaciju u duo miks šou, pošto je osvojio titulu šampiona, dok se titulama vicešampiona na Starom kontinentu okitio u disciplinama duo miks klasik i muški duo šou”, navodi se u obrazloženju džiu-džicu saveza.

“Na rang listi Evropske džiu-džicu federacije Stefan se nalazi na prvom mjestu u disciplini duo miks šou, a na drugom u disciplini duo miks klasik, koja se nalazi na programu Svjetskih igara. I na rang listi svjetske federacije Vukotić se nalazi na prvoj poziciji u disciplini duo miks šou, na trećem mjestu u muškom duo klasiku, a na četvrtom u muškom duo šou, kao i disciplini duo miks klasik”.

“Upravo će u duo miks klasiku Stefan Vukotić sa svojom partnerkom Lidijom Caković nastupiti naredne godine u Sjedinjenim Američkim Državama na Svjetskim igrama, koje predstavljaju pandan Olimpijskim igrama u neolimpijskim sportovima. Svjetske igre se održavaju svake četvrte godine, a za nastup na ovom takmičenju se sakupljaju bodovi u četvorogodišnjem ciklusu. U konačnom poretku, u konkurenciji 50 najbojih svjetskih duo parova Stefan i Lidija se nalaze na četvrtom mjestu”.

“Učešće na Svjetskim igrama u SAD biće kruna karijere za Stefana Vukotića, stoji u kandidaturi koju je Jiu jicu savez Crne Gore dostavio Crnogorskom olimpijskom komitetu”, kaže se u saopštenju džiu-džicu saveza.

Foto: Džiu-džicu savez

CG fudbalerke dobile rivale u kvalifikacijama za EP

“Lavice” poražene od Srbije