Igokea u “Morači”; Žakelj: Imamo problem sa povredama, ali vjerujem da će momci dati maksimum

Foto: KK FMP

SC Derbi je ove sezone dva puta izgubio u “Morači”, i to od dva favorita – od Crvene zvezde, onda i u prošlom kolu kao formalni gost u duelu sa Budućnost Volijem.

U tim mečevima je, naravno, kvalitet bio na strani protivnika, a seriju od tri poraza u Admiralbet ABA ligi “studenti” žele da prekinu sjutra u duelu sa Igokeom (21).

Daleko od toga da je sastav iz Laktaša naivan rival, dokazao je koliko može i protiv Zvezde i protiv Partizana, ali je ove sezone gubio na oba gostovanja u Crnoj Gori (Budućnost, pa Mornar).

“Igokea je iskusna, igra na dva fronta i skup je dobrih stranih i domaćih igrača. Vrlo su nezgodni u skoku, sa promjenama odbrane, tako da nas očekuje zahtjevna utakmica. Imamo problema sa povredama, ali uprkos tome vjerujem da će igrači koji budu spremni dati maksimum”, rekao je trener Andrej Žakelj.

SC Derbi nakon 10 kola ima četiri trijumfa, jedan manje od Igokee.

Tri pobjede je upisao kao domaćin – bio je bolji od Zadra, Cibone i Borca, na strani je savladao Split.

“Rezultati SC Derbija koje postiže kod kuće ukazuju nam na to da moramo da budemo maksimalno skoncentrisani. Moramo da ispoštujemo sve dogovore koje smo stavili ispred sebe ako želimo da iz ovog meča izađemo s pozitivnim rezultatom. Vjerujem u ove momke, jedini faktor je taj umor, ali moramo da ga ostavimo po strani. Nadam se da ćemo na najbolji način odgovoriti i ako nam se ukaže šansa slaviti u Podgorici”, poručio je trener Igokee Dragan Bajić.

Budućnost i Mornar će na parket u nedjelju.

“Plavi” od 19 sati gostuju Ciboni, dva sata kasnije Mornar igra u Zadru.

Foto: KK FMP

Prašović protiv Čembrlena napada IBF titulu

Nikšić domaćin Prvenstva Crne Gore u boksu