Odluka suda: FSCG da održi nove izbore na sjeveru

Foto: FSCG

Upravni sud Crne Gore odbacio je zahtjev Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) da se odloži rješenje Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za inspekciju sport, kojim je dat nalog da bude održana nova Izborna skupština Udruženja klubova FSCG – Sjever, javlja portal RTCG.

Sud je utvrdio da nema valjanih razloga da se rješenje Inspekcije o ponavljanju skupštine odloži.

Po presudi od 10.decembra, koju je dobio Portal RTCG, zahtjev FSCG je preuranjen, i nije dostavljen dokaz, sem tvrdnji tužioca, da bi sprovođenjem rješenja inspekcije, nastupila šteta koja se ne bi mogla nadoknaditi.

Presudu je donijelo vijeće u kome su Fadil Kardović, Svetlana Radošević i Vojin Lazović.

Inspekcija je u junu zabranila održavanje Izborne Skupštine zbog uočenih nepravilnosti, ali je i pored toga Skupština održana, a za predsjednika Saveza krajem juna reizabran je Dejan Savićević.

Uprava za inspekcijske poslove je 15. novembra saopštila da je “Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore donijelo Rješenje kojim je žalba Fudbalskog saveza Crne Gore protiv rješenja Uprave za inspekcijske poslove – Odsjeka za inspekciju za sport od 24.avgusta 2021. godine, odbijena kao neosnovana”.

Kako su rekli, pošto je rješenje Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za inspekciju za sport, kojim je Fudbalskom savezu Crne Gore naloženo održavanje nove izborne skupštine Udruženja klubova FSCG- Sjever, postalo izvršno, to dalje znači da će se upravno izvršenje rješenja sprovesti po službenoj dužnosti.

“Na način što će se pristupiti izvršenju istog shodno članu 59 stav jedan Zakona o inspekcijskom nadzoru. Preciznije, ovaj organ će u daljem postupku izvršiti inspekcijski nadzor u Fudbalskom savezu Crne Gore, shodno Zakonu o inspekcijskom nadzoru, Zakonu o sportu i Zakonu o upravnom postupku, te preduzeti dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se do kraja ispoštovale odredbe propisane pozitivnim propisima”, zaključeno je u saopštenju.

Foto: FSCG

AEK povlači dres Stevana Jelovca

Polemika selektora BiH i najboljeg strijelca lige: On vrijeđa moju inteligenciju…