Studentski dom iz Nikšića šampion Studentske lige

Sinoć su u sali SKC Univerziteta Crne Gore odigrane finalna i utakmica za treće mjesto I-A i finale I-B Studentske lige Crne Gore u futsalu. Titulu šampiona osvojila je ekipa iz Studentskog doma iz Nikšića koja je u finalu slavila protiv ekipe Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje rezultatom 4:2.

Furiozno je krenula ekipa Studentskog doma. Silno motivisani da osvoje svoju prvu titulu od prvog minuta su igrali ofanzivno dok se ekipa Fakulteta za sport odlučila na našto defanzivniju formaciju i igru na kontre i polukontre. Već u drugom minutu Kosta Vuković je pogodio stativu a dva minuta kasnije isti igrač je odličano šutirao sa deset metara ali je sigurno intervenisao golman protivničke ekipe. I dok su se ređale šanse pred golom Fakulteta za sport, Baćović je u sedmom minutu povukao polukontru i lijepim udarcem sa sedam metara donio svojoj ekipi neočekivanu prednost. Samo minut kasnije stiglo je izjednačenje. Vuković je dobro izveo korner a na drugoj strani “zaboravljen” od strane svojih čuvara Spalević sigurnim udarcem donio je poravnanje.

Foto: SSSCG

Samo minut kasnije, najbolji akter večerašnjeg susreta Vuković dobro je izveo slobodan udarac sa desetak metara. Lopta jezakačila jednog igrača i prevarila golmana za prednost Studentskog doma, što je bio i rezultat na kraju poluvremena.

U nastavku ovog zanimljivog meča Vukčević je u 27. minutu donio svojoj ekipi dva gola prednosti lijepim udarcem sa desne strane ali je kapiten Fakulteta za sport Baćović samo minut kasnije postigao gol i vratio neizvjestnost oko pitanja pobjednika. Do kraja susreta pokušavali su studenti Fakulteta za sport da dođu do poravnanja, krenuli na sve ili ništa, ali nisu uspjeli. Vukčević je u 40. minutu postigao svoj drugi gol za konačnih 4:2 i veliko slavlje za osvojenu prvu titulu Studentskog doma iz Nikšića.

Prethodno, odigran je meč za treće mjesto u kojem je Građevinski fakultet ubjedljivo porazio ekipu Prirodno-matematičkog fakulteta 7:1, dok je u finalu I-B lige svoj debitantski nastup u ligi Policijska akademija završila trijumfalno. Oni su savladali ekipu Medicinskog fakulteta rezultatom 5:0.

Na kraju su najboljim pojedincima i ekipama uručena priznanja. Najbolji strijelac takmičenja je Radunović Marko iz ekipe Građevinskog fakulteta sa 9 postignutih pogodaka. Glasovima kapitena, najbolji igrač lige je Kosta Vuković iz šampionske ekipe dok je najbolji golman lige Danilo Mršović, student Mašinskog fakulteta.

Finale:

Fakultet za sport i fv. – Studentski dom PG  2:4 (1:2)

Gledalaca oko 200

Sudije: Saveljić Momo i Markuš Žarko

Strijelci: Baćović u 7 i 28. minutu za Fakultet za sport i fv, Spalević u 8, K.Vuković 10, Vukčević u 27 i 40. minutu za Studentski dom Nikšić.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje: Simanić,Dr.Baćović, Di.Baćović, Raketić, Veljović, Globarević, Perović, Janković,  Kalač, Popović, Vrević, Vuković, Bajović.

Studentski dom NK: Škiljević, Čađenović, Goranović, Šćekić, Spalević, Vukčević, Nikčević, Pejović, Vučeljić, Tomašević, Jovović, K.Vuković.

Meč za treće mjesto:

Građevinski fakultet – PMF  7:1 (4:0)

Sudije: Saveljić Momo i Markuš Žarko

Gledalaca oko 150

Strijelci: Bujišić u 5, Uković 8, 35, Medojević, 15, Đurović 17, Muzurović 29, Radunović u 32. minutu za Građevinski fakultet, Marković u 31. minutu za PMF.

Građevinski fakultet: Marićević,Milić, Vujičić, Milović, Medojević, Radunović, Bujišić, Uković, Đurović, Drpljanin, Muzurović, Marićević.

PMF: Marković, Mešter, Popović, Drobnjak, Nedović,  Vujović.

Finale I-B lige:

Medicinski fakultet – Policijska Akademija 0:5 (0:2)

Sudije: Saveljić Momo i Markuš Žarko

Gledalaca oko 150

Strijelci: Bulatović  u 15, 19, N.Ćalasan 28, Milačić u 29 i 33. minutu za Policijsku Akademiju.

Medicinski fakultet: Zejnilović, Lutovac, Ramović, Kurtagić, Stamatović, Hasković, Golubović, Čindrak, Kurgaš, Sadiković.

Policijska Akademija: Jovanović,Knežević, Đurđevac, Ralević, M.Ćalasan, Durković, Ćurović, Brković, Rakočević, Rebronja, Bušković, Bulatović, N.Ćalasan, Milačić.

Lovćen preko SC Derbija do četvrtfinala Kupa

OSCG i SAVA osiguranje potpisali ugovor o sponzorstvu