SC Derbi i Mornar žele pobjedom da zaključe godinu

Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Posljednje kolo prvog dijela ABA lige otvoriće novi crnogorski derbi – SC Derbi će od 17 časova dočekati Mornar u “Morači”.

Podgoričani su prošle sedmice izgubili na gostovanju Cedevita Olimpiji, što im je bio četvrti poraz na pet posljednjih mečeva.

– Mornar igra iz kola u kolo sve bolje, sigurno dolazi motivisan i sa dosta sampouzdanja. Teška je sedmica iza nas, imamo određenih problema sa povredama, ali sve to bi trebalo da se zaboravi i da maksimalno budemo koncentrisani na utakmicu. Moramo da energetski budemo na nivou poslednjih utakmica i da se borimo do kraja kako bi dostigli naš cilj – rekao je trener SC Derbija, Andrej Žakelj.

Adut “studenata” biće Kenan Kamenjaš, koji prosječno bilježi 12,2 poena i 7,7 skokova u ABA ligi.

– Očekuje nas tvrda i nimalo laka utakmica protiv Mornara. Iako su na početku sezone bili u rezultatskoj krizi, podigli su formu i puno su ozbiljniji. Ipak, fokus je na našoj igri, da što bolje uđemo u meč sa dobrim trčanjem i energijom. Uprkos porazu u prošlom kolu, pokazali smo da smo ekipa sa karakterom i da možemo da odigramo kvalitetan meč protiv svakog. Godi nam da igramo kod kuće i uz pravi pristup i dobru atmosferu imamo čemu da se nadamo – poručio je krilni centar iz BiH.

Mornar je počeo sezonu sa šest poraza, ali je u finišu godine zaigrao bolje, a večeras će pokušati da se izjednači sa crnogorskim rivalom.

– Rezultati koji se ove sezone postižu u ABA ligi ukazuju na to da nijedna ekipa ne smije da se potcijeni. SC Derbi je startovao odlično, ima pozamašno igračko iskustvo. Ključni igrači su tri vrlo kvalitetna američka košarkaša. Uz Pavlićevića, i neke mlađe košarkaše, sigurno ima kvalitet koji je i dokazao dosadašnjim rezultatima. Nakon meča sa Partizanom imali smo dovoljno vremena da se spremimo za ovaj duel. Već pet-šest kola smo na višem nivou igre nego na početku i sa optimizmom dočekujemo ovaj meč – prokomentarisao je trener Barana Mihailo Pavićević.

Adut Mornara biće crnogorski reprezentativac Vladimir Mihailović, koji je sa prosječno 12,9 koševa prvi strijelac ekipe.

– Meč sa SC Derbijem je veoma važan za nas. Rival je pokazao, naročito na domaćem terenu, da igra dosta dobro. Jasno je da nas ne očekuje lak meč, ali to ne mijenja ambiciju s kojom idemo u Podgoricu i nadam se pobjedi – rekao je 31-godišnji Ulcinjanin.

Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Đoković ne ide u Australiju!

Poznati crnogorski brend za božićnom trpezom NBA asa FOTO