Uručena priznanja najboljim sportistima i sportskim radnicima Nikšića

Foto: RTNK

U prostorijama IPC Tehnopolis upriličena je svečanost uručenja priznanja najboljim sportistima i sportskim organizacijama u Nikšiću, koju realizuje opštinski Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje.

Za najbolju sportsku organizaciju proglašen je Karate klub Onogošt. Najbolji sportista grada je karatista Nikola Malović, a među 10 najuspješnijih još su: fudbaler Nikola Janjić, teniser Simon Knežević, košarkaš Radosav Spasojević, atletičarka Slađana Pejović, rukometašica Žana Bulatović, odbojkaš Aleksandar Bojić, džudistkinja Jovana Peković, skijaš Vladimir Vukmirović i biciklistkinja Dunja Kovačević.

Laureatima je nagrade uručio Predsjednik Opštine Marko Kovačević, a prilikom obraćanja kazao je da Nikšićki sportisti u lokalnoj upravi imaju pouzdanog partnera.

U ime Sekretarijata nagrađene je pozdravio Dejan Ivanović, svojevremeno najbolji sportista Nikšića.

Nikola Malović kome je po drugi put pripalo laskavo priznaje sa posebnom emocijom govorio je o uspješnoj godini.

Najuspješniji trener je Dragoljub Fatić iz Karate kluba Onogošt. U kategoriji najperspektivnijih sportista u pionirskoj konkurenciji za najbolje izabrani su karatista Filip Radojević i karatistkinja Sofija Vučković.

U kategoriji najuspješnijih mladih sportista i sportistkinja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji izabrani su karatista Lazar Potpara i džudistkinja Andrijana Šutović. Najuspješniji sportista paraolimpijac je Marijana Goranović.

Najuspješniji sportista sa invaliditetom je Stefan Jokić. Za najboljeg pedagoga fizičke kulture izabran je Boris Janjić, profesor u OŠ „Luka Simonović“.

Za najboljeg sportskog društvenog radnika proglašen je Drago Musić iz Atletskog kluba Nikšić.

Foto: RTNK

Ivanović: FSCG i nezakoniti predsjednik Savićević donose nezakonite i nemoralne odluke

Budućnost serijom 16:0 slomila otpor Borca u Čačku