Džikić pred Bursu: Nalazimo u specifičnoj situaciji u ovom trenutku, nije lako…

Foto: KK Budućnost Voli

Brojne povrede (Nikolić, Drobnjak, Popović, Rid, Atić), bjekstvo Vajlija, pa epidemija koronavirusa – koliko je samo problema bilo u Budućnosti u dosadašnjem dijelu sezone.

Ređali su se jedan za drugim, ali rezultati nisu pratili pehove – naprotiv, “plavi” su itekako konkurentni u oba takmičenja.

Sada su u još jednoj novoj situaciji, jer dvije sedmice nisu odigrali utakmicu, a danima su bili i bez treninga, tako da će sjutra (19 sati) protiv Burse, u meču 9. kola grupe B Evrokupa, na teren istrčati ekipa koja je daleko od takmičarskog ritma.

“Mi se nalazimo u specifičnoj situaciji u ovom trenutku. Nije lako. Imali smo problema sa skraćenim rosterom pri kraju 2021. godine, nakon toga smo imali problem sa koronavirusom i u stručnom štabu i u igračkom kadru. Izašli smo iz kovid protokola, ali nam je potrebno vrijeme da budemo ponovo ‘svoji'”, priznao je trener Aleksandar Džikić.

Dobra je stvar što Budućnost ima evropsku “zalihu”, sa šest pobjeda i dva poraza lider je grupe.

Turski tim je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario skor 3-5.

“Bursa je ekipa orjentisana na bekove ‘skorere’, sa dosta ofanzivnog potencijala i mogućnosti da promijene formaciju”, upozorio je Džikić.

Utakmica Budućnost Voli – Bursa igraće se bez publike zbog epidemioloških mjera.

Foto: KK Budućnost Voli

Poginuo bivši reprezentativac Turske

Arsenal i Došljak napadaju Prvu ligu