UEFA podržala FK Breznica: Odobreno finansiranje projekta za djecu

Foto: Facebook.com/Fudbalski-Klub-Breznica

Uefina fondacija za djecu odobrila je finansiranje projekta fudbalskog kluba Breznica „Fudbal za društvenu koheziju i regionalnu saradnju”.

Na adresu Uefine fondacije stiglo je 1.227 aplikacija iz čitavog svijeta, a odobreno je 67, među kojima i projekat crnogorskog kluba.

„Projekat ima za cilj da kroz aktivnosti vezane za fudbal, djeci i mladima na sjeveru Crne Gore, i na tromeđi sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom, pruži priliku za sticanje društvenih i životnih vještina, podsticanje njihovog zdravog rasta i razvoja, kao i poboljšanje društvene kohezije i regionalne saradnje. Aktivnosti projekta biće usmjerene na edukaciju trenera i omladinskih lidera iz Crne Gore i susjedne Srbije i Bosne i Hercegovine, kako koristiti fudbal kao alat za uključivanje djece u inkluzivne, obrazovne i razvojne aktivnosti. Uz edukacijski seminar, planiramo i realizaciju inkluzivnih sportskih aktivnosti, dva festivala (turnira za dječake) fudbala i turnir za djevojke (tradicionalni)”, saopštili su iz kluba, istakavši da je ovo najveće priznanje za Breznicu od osnivanja.

Iz Breznice su se zahvalili Uefi na ukazanom povjerenju i podršci i nadaju se da je ovo samo početak duge i uspješne saradnje.

Foto: Facebook.com/Fudbalski-Klub-Breznica

Erjon Vucaj pojačao Dečić

Prvo pojačanje kraj Bistrice