FMP u "Topolici", Pavićević: Ne smijemo da imamo 'praznih minuta'

Foto: Fiba basketball

Košarkaši Mornara nakon tri sedmice pauze, zbog pandemije koronavirusa, vraćaju se na parket.

U subotu od 19 sati, Barani će ponovo “osjetiti” košarku, na meču sa FMP-om u “Topolici”.

Trener Mihailo Pavićević nema dileme oko toga kakvo iskušenje čeka njegovu ekipu u meču sa ekipom koja na 13 odigranih utakmica ima samo tri poraza. “Očekuje nas teška utakmica protiv FMP-a koji je najprijatnije iznenađenje ABA lige ove sezone i rezultatski igrom. Komplimenti zbog toga mom mladom kolegi iz beogradskog kluba Nenadu Stefanoviću kome se smiješi lijepa budućnost u ovom poslu. Njegov tim igra svih 40 minuta sa istom energijom, bez obzira da li imaju pozitivan ili negativan rezultat, daje uvijek maksimum na terenu”.

Ritam FMP-a zahtjeva 40 minuta koncentracija.

“Jasno je da ne smijemo da imamo ‘praznih minuta’. Važno je da moji igrači imaju fokus tokom cijelog meča i to im u pripremi utakmice stalno naglašavam. Moramo da odigramo i odbranu i napad sa idejom o pobjedi. To je jedini način da se suprostavimo FMP-u”, kazao je Pavićević.

Skor FMP-a u dosadašnjem dijelu lige dovoljno govori kakvo iskušenje očekuje Mornar, smatra Aleksandar Lazić.

“Znamo da do pobjede možemo samo maksimalnom igrom u oba pravca, bez opuštanja ni 30 sekundi. Šteta je što nismo imali priliku da dobru takmičarsku formu održavamo prethodna dva vikenda. Kvalitetno smo radili i nadam se da ova pauza nije ostavila traga”, poručio je Lazić.

Foto: Fiba basketball

Budućnost u Rostovu, Popović: Težak meč protiv izuzetnog tima

Primorac serijom 11:0 do pobjede protiv Budve