Roganović pred Holandiju: Držimo se svog plana; Čavor: Odbrana ključ pobjede

Foto: RSCG

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore ne gleda tabelu, čvrsto je na zemlji fokusiurana na prvog narednog protivnika, kazao je selektor Zoran Roganović.

Crnogorske rukometaše sjutra očekuje duel sa Holandijom, u drugom kolu glavne runde Evropskog prvenstva.

Roganović je kazao da crnogorska selekcija ima snage da to iznese, ima igru, želju i volju.

“Treba da se držimo plana – a to je da ostanemo fokusirani na narednu utakmicu i da damo sve od sebe da ispoštujemo svaki dogovor i da igramo jedan za drugoga kao što smo to radili do sad”, kazao je Roganović.

Prema njegovim riječima, crnogorski rukometaši neće mijenjati igru i osjećaj u ekipi.

“Sigurno da javnost ima neke svoje ambicije, međutim mi smo čvrsto na zemlji i samo razmišljamo o novom protivniku”, rekao je selektor.

On je podsjetio da je crnogorska selekcija do sada igrala sa ekipama iz okruženja, koje dobro poznaje.

“Mnogi naši igrači igraju sa njima u istim klubovima pa se lakše i motivisati i ne potcijeniti tog protivnika. Sad nam dolazi protivnik sa kojim se nikada ranije nismo sastajali, pokazali su do sada da mogu da igraju sa svima i oni su prijatno iznenađenje isto kao i mi. Trče 60 minuta, ali siguran sam da ćemo i njima naći način da pariramo i da odigramo dobar meč i da vidimo kako će to biti na kraju”, kazao je Roganović.

Povratnik u tim nakon odležanog koronavirusa, Stefan Čavor, kazao je da nije očekivao da će trijumf protiv Hrvatske doprinijeti sa četiri pogotka.

“Stvarno sam prezadovoljan. Poslije pet dana izolacije sve je dobro izgledalo. Osjećao sam se dobro, nisam imao veliki zamor, a najbitnije je što sam pomogao ekipi, pogotovo u odbrani“, rekao je Čavor.

On je istakao da crnogorskoj selekciji predstoje tri utakmice i da mora da zaboravi sve što je bilo do sada.

„Holanđani su veliko iznenađenje, kao i mi. Odlično igraju, pogotovo u ofanzivi. Imaju odličnu kontru, nezgodan napad sa dosta niskim bekovima i biće teško igrati sa njima. Glavna stvar biće odbrana, trebalo bi da nastavimo da je igramo kao do sada. To je bitno protiv takvih igrača, koji su dobri individualno jedan na jedan. To moramo da smanjimo na minimum i da iz dobre odbrane dajemo lake golove“, rekao je Čavor.

Duel u Budimpšešti počeće u 15 sati i 30 minuta.

Foto: RSCG

Zvanično: Zenit predstavio Armisu Kuč

Budućnost u Rostovu, Popović: Težak meč protiv izuzetnog tima