Joško Milenkoski novi selektor odbojkaša Crne Gore

Foto: odbojka.me

Poznati makedonski stručnjak Joško Milenkoski izabran je danas za novog selektora muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore.

Nekadašnjeg trenera Budvanske rivijere, koji je sada na klupi grčke ekipe Fonikas Siros, jednoglasno je izabrao Upravni odbor Odbojkaškog saveza Crne Gore na današnjoj sjednici.

Milenkoski je rođen 11. septembra 1960. godine u Kruševu (Makedonija). Bio je selektor Turske (2017) i Makedonije (1997 – 2008), te trener više ekipa u Makedoniji i Turskoj, radio je u Tunisu, kao i u Crnoj Gori, u Budvanskoj rivijeri (2007 – 2008), sa kojom je osvojio drugo mjesto u Prvenstvu i Kupu Crne Gore, te treće mjesto na fajnl-foru CEV kupa u Rimu 2008. godine, što mu je jedan od najznačajnijih rezultata u karijeri. Sada je trener grčkog tima Fonikas Siros, sa kojim je u decembru 2021. osvojio Superkup Grčke.

Osam puta je proglašavan za najboljeg trenera Makedonije.

Joško Milenkoski je 1999. doktorirao na fakultetu za fizičko obrazovanje i sport Univerziteta u Skoplju, na kojem je sada profesor odbojke. Objavio je pet knjiga iz odbojke, a govori više stranih jezika…

Svojevremeno je, na početku njihovih karijera, trenirao sadašnjeg kapitena reprezentacije Crne Gore Vojina Ćaćića, te naše dugogodišnje reprezentativce Gojka i Božidara Ćuka.

Foto: odbojka.me

Medvedev: Šta bi Novak uradio u ovim trenucima

U Nikšiću održane pripreme U16 reprezentacije