Predsjednik Milo Đukanović primio rukometnu reprezentaciju Crne Gore VIDEO

Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je rukometnu reprezentaciju Crne Gore i tom prilikom im uručio visoko odlikovanje države Crne Gore – Orden crnogorske zastave II stepena u znak poštovanja za dostojno predstavljanje države na Evropskom prvenstvu u rukometu.

Predsjednik Đukanović je u ime državnih organa i u svoje ime čestitao rukometašima za nastup na Evropskom prvenstvu u Budimpešti i ostvareni rezultat uz riječi zahvalnosti za postignuto na sportskom terenu ali i radost koju su priredili građanima Crne Gore. On je naglasio da su momci iz rukometne reprezentacije pokazali neustrašivost prema rukometnim velesilama, čime je uliveno samopouzdanje građanima da hitamo prema evropskom društvu i da smo u stanju da budemo konkurentni i u rukometu, i u sportu, i na ostalim poljima. Posebno se zahvalio za način na koji su predstavili svoju zemlju, iskazanu ljubav, patriotizam i identifikaciju sa nacionalnim simbolima Crne Gore. „Vi ste dostojni reprezenti, ne samo rukometa, nego i svoje države“, kazao je Predsjednik. Poručio je da bi takav žar morao biti uzorni model za sve crnogorske reprezentacije. Uz podsjećanje da je u Mađarskoj ostvaren najbolji rezultat u istoriji naše reprezentacije, ocijenio je da su pravi rezultati tek pred rukometašima, kao i da sa puno optimizma gleda na predstojeće izazove u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo.

Predsjedniku Đukanoviću se u ime Saveza i ekipe zahvalio predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda, ističući da im je prijem i odlikovanje velika čast i privilegija. Kapisoda je ocijenio da su momci koji su predstavljali Crnu Goru u Budimpešti posebni, prije svega, zbog načina na koji osjećaju reprezentaciju i nose crnogorski grb. „U ovim tmurnim vremenima za Crnu Goru uspjeli smo da privučemo pažnju građana Crne Gore i učinimo ih ponosnim“, kazao je Kapisoda i zaključio da su igrači svima očitali lekciju iz patriotizma i predstavljaju pravi primjer za generacije koje dolaze.

Foto: Predsjednik.me

Uz ponovljenu zahvalnost za priznanje i veliku čast koju im je Predsjednik ukazao, uručili su mu dres crnogorske rukometne reprezentacije sa njegovim imenom. 

SC Derbi poražen od Cibone

Žakelj nakon poraza: Nismo poštovali dogovor